Đeljošaj: Krivokapić je čudan čovjek, Skupština da mu uskrati povjerenje
Nik Đeljošaj

"Vlada je suštinski pala kad joj je DF uskratio podršku"

Đeljošaj: Krivokapić je čudan čovjek, Skupština da mu uskrati povjerenje

Lider Albanske alternative i prvi čovjek Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, u razgovoru za CdM kaže da je Vlada Zdravka Krivokapića završila mandat kada joj je otkazao podršku Demokratski front. Jasno ističe da je to u razvijenim demokratijama znak da odmah premijer podnosi ostavku.

“Kako imamo posla sa čudnom osobom na čelu Vlade, moraće se kroz u Skupštini iskazati nepovjerenje. Sedamdeset poslanika ne podržava ovu Vladu, i očekujem da će odlučiti u korist države i razvoja i uskratiti podršku Krivokapiću. Nakon toga, možemo se dogovoriti o novoj Vladi, prelaznoj Vladu ili izborima, uz poštovanje onoga što bude većinski stav u Skupstini Crne Gore”, kazao je Đeljošaj za CdM.

Odgovarajući na pitanje CdM-a, na koji način će Memorandum koji je nedavno potpisan doprinijeti rješavanju političke krize u zemlji, te kakva je tu uloga partija manje brojnih naroda, Đeljošaj kaže da su manjinske partije su uvjek bile faktor stabilnosti.

“Naša uloga je da zajedno sa svim demokratskim partijama budemo most saradnje. Manjinske partije od vlasti i opozicije su pozvane na saradnju, i istacale su da su za saradnju”, navodi on.

Upravo tako, dodaje, i vidi poziciju partija manje brojnih naroda.

“Da u velikim podjelama doprinesemo kako bi se razgovaralo i da dijalogom rješavamo otvorena pitanja. Politička glupost pojedinih partija, da iako se slažu u nekim projektima, da neće da glasaju sa ovim ili onim subjektima, dovela je našu državu da nas javno kritikuje Brisel i neispunjavanje Evropskih obaveza”, navodi sagovornik CdM-a.

Đeljošaj tvrdi da bi volio da se konačno krene u razvoj. Poručuje da demokratija nije rečenica.

“Imali smo demokratsku promjenu vlasti, na način kako dolikuje demokratskoj državi na izborima. Imamo nepovjerenje između partija, istrošenost i decenijske svađe i netrpeljivist pojedinih politickih lidera. Moramo naći minimume mogućnosti političke saradnje”, ističe lider AA.

Napominje da se očekuje da mlađi iz politickih struktura preuzmu odgovornost.

“Ne znam nijedan razlog da npr. Nikola Rakočević i Milun Zogović ne sarađuju i dijalogom rješavaju probleme koje ima Crna Gora. Dva mlada i perspektivna političara iz razlicitih partija, ali bez opterećenja iz prošlosti”, jasan je Đeljošaj.

Kako dodaje, bilo bi dobro da su i ostali dugogodišnji lideri uradili slično kao predsjednik DPS-a Milo Đukanović, koji je, kao neko ko razumije politiku, na zadnjem Kongresu te partije najavio da je njegov mandat na čelu DPS-a oročen i da priprema i sprovodi reformu u svojoj partiji.

“Tako da je Memorandum početak jednog novog puta, koji vjerujem da ima veliku podršku međunardne zajendice, i mora se smoći snage da ove političke partije koje su potpisale Memorandum, i naš koncept, podrže i ostale partije, i da u nekom sljedećem koraku, i da se istom pridruže i Nikola Rakočević, Milun Zogović, Jelena Božović, Raško Konjević, Damir Šehović… Jer, to je Crna Gora i to zele i građani, da zajedno radimo na stabilnost i ekonomskom razvoju, da cijenimo ideje i predloge na sonovu toga koliko su dobri za naše građane, a ne u odnosu na to ko je predlagač”, zaključio je Đeljošaj u razgovoru za CdM.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.