Nastavak ekoloških protesta u Srbiji: Umjesto puteva učesnici došli ispred Vlade Republike Srbije i lokalnih samouprava
Foto: Tanjug

Nastavak ekoloških protesta u Srbiji: Umjesto puteva učesnici došli ispred Vlade Republike Srbije i lokalnih samouprava

Građani i ekološki aktivisti, koji se priotive projektu Rio Tinta u Srbiji, okupili su se danas ispred Vlade Srbije, na poziv pokreta Ekološki ustanak i blokirali saobraćaj u Kneza Miloša i Nemanjinoj ulici.

Iz Ekološkog ustanka su ranije najavili da će umjesto blokada puteva, koje su organizovane protekla tri vikenda, danas u 14 časova održati protest ispred Vlade Srbije i sjedišta lokalnih samouprava u drugim gradovima u Srbiji.

Protestu u Nemanjoj pridružio se predsjednik stranke "Zajedno za Srbiju" Nebojša Zelenović koja će, u okviru "Zeleno-leve" kolone, zajedno sa Ekološkim ustankom učestvivati na izborima 3.aprila sljedeće godine.

Neke od parola koje okupljeni drže su "Stop investitorima, spasimo prirodu", "Istinu, progovori državo"...

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.