Spajić: Po prvi put se objavljuju tačni podaci o nezaposlenosti
Milojko Spajić

Spajić: Po prvi put se objavljuju tačni podaci o nezaposlenosti

U Crnoj Gori su prvi put objavljeni tačni podaci o zaposlenosti, kazao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

 On je na Tviteru naveo da je, prema tim podacima, u Crnoj Gori 202.981 zaposleni.

"Jesmo li prezadovoljni? Nijesmo. Ali to je za 37.020 zaposlenih građana više u odnosu na prije godinu. Ne samo što imate posao, uskoro ćete imati i povišice kroz 'Evropa Sad!' program" poručio je Spajić.

Prethodno je državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Branko Krvavac, na Tviteru objavio da su revidirani podaci o kretanju zaposlenosti u ovoj godini.

"Ranije objavljeni podaci nijesu prikazivali realno stanje - rast ekonomske aktivnosti od preko 13 odsto i pad zaposlenosti od preko deset odsto“, kazao je Krvavac.

Prema njegovim riječima, UPC i Monstat utvrdili su stvarno stanje.

"Broj zaposlenih u oktobru je 202.981, što je 37.020 više u odnosu na oktobar prošle godine, i za 194 zaposlena više u odnosu na oktobar 2019.godinu“, precizirao je Krvavac.

Kako je naveo, razlog revidiranja je kašnjenje poreskih obveznika u predaji prijava UPC-u.

"I neažurnost UPC kada je u pitanju unošenje JPR obrazaca, naročito u mjesecima turističke sezone“, dodao je Krvavac.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.