Životna priča Vila Smita: Od teškog djetinjstva do najintrigantnijeg braka u Holivudu
U jednom trenutku bio proglašen najmoćnijom osobom u Holivudu

Životna priča Vila Smita: Od teškog djetinjstva do najintrigantnijeg braka u Holivudu

Američki glumac, jedan od favorita za Oskara za film ‘Kralj Ričard’, u autobiografiji otkriva da je htio ubiti nasilnog oca i da se drogirao, opisuje kako je doživio poraz kao roditelj i priznaje da mu je brak često u krizi – ali uvijek nalazi način da ga sačuva.

Kao dječak je živio u strahu od oca alkoholičara, vojnog veterana koji je u penziji postavljao klima-uređaje, a kad bi se napio, znao je pretući i djecu i suprugu, jednom tako jako da ju je oblila krv – pa je pobjegla od njega. Will priznaje da ga i danas boli to što se tada, kao devetogodišnjak, nije suprotstavio ocu i zaštitio majku

Rano do slave i novca

Takva i slična priznanja, kao što zna svaki političar, privlače glasove birača – ali se nikad ne zna jesu li ona iskrena ili proračunata, a takav se utisak stiče i dok se čita Smithova knjiga. U svakom slučaju, glumac u njoj ne skriva neugodne detalje iz svoje biografije. Rođen je u Philadelphiji, gdje je njegova majka radila u školskoj administraciji i brinula se za djecu – Willovu stariju sestru Pamelu i mlađe blizance Harryja i Ellen. Iako su bili baptisti, Willa su roditelji upisali u strogu katoličku osnovnu školu i kasnije u elitnu crnačku gimnaziju gdje se isticao u matematici. Zahvaljujući odličnim ocjenama vjerovatno se mogao upisati na dobar fakultet, no on nije ni razmišljao o studiranju. Zanimala ga je samo muzika, piše Azra.

– U garaži imaš šest luksuznih automobila, ali ne možeš ih voziti jer nemaš za benzin, opisao je period kad je spiskao sav novac.

Novac je počeo obilno pristizati, pa je Smith zaradio prvi milion i prije nego što je postao punoljetan, ali ga je još brže potrošio – na raskošnu kuću, bijesne automobile, mnogo skupe odjeće i izlaske. Još gore od toga bilo je to što je zaboravio na jednu sitnicu – da na zaradu mora platiti porez, pa je državi dugovao silan novac.

– Bio sam glup i arogantan, uvjeren da mi je svijet pod nogama, pa nisam htio poslušati dobronamjerne savjete da pripazim s novcem, nađem knjigovođu… I tako sam u garaži imao šest luksuznih automobila, ali nisam imao za benzin – priznao je.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.