Košarkašice CG pobijedile u Austriji
Foto: KSCG

Za prvo slavlje u kvalifikacijama za Eurobasket 2023.

Košarkašice CG pobijedile u Austriji

Košarkašice Crne Gore slavile su u gostima protiv Austrije 70:60 u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket.

To je prvi trijumf naših djevojaka u ovim kvalifikacijama nakon poraza od Rusije, dok Austrija ima dva poraza,saopšteno je iz KSCG.

Austrijanke su agresivnom igrom i uz mnogo energije uspjele u dobrom dijelu meča da budu konkurentne.

U prvoj četvrtini istakla se Kepl sa tri trojke i držala je svoj tim u igri.

14:19 bio je rezultat poslije deset minuta, a na startu nastavka naš tim je preko Mujović i Pašić stvorio 12 poena prednosti - 34:22.

Gatling je bila dominantna u reketu, Austrija imala problem sve da zatvori, ali su počeli problemi kada je Markiša dobila treću ličnu.

Domaće su uzvratile serijom 7:0, prišle na 29:34, a na duži odmor se otišlo uz našu prednost od sedam poena 36:29.

Na startu trećeg perioda Austrija je čak i poravnala na 40:40. 

Ipak krajem treće i početkom posljednje četvrtine naše košarkašice uspjele su da se odlijepe. Leković i Pašić pogodile su za dva, Raković dodala trojku pa je u 32. minutu prednost iznosila 58:47.

Trojkom kapitenke Jovanović na tri ipo minuta prije kraja stigli smo do maksimalnih 65:51 i tu osigurali trijumf, prvi u kvalifikacijama.

Gatling je meč završila sa 22 poena uz 12 skokova. Božica Mujović dodala je 14, Jovana Pašić 12 poena. Milica Jovanović je pogodila dvije bitne trojke u finišu, važnih pet poena upisala je i Kristina Raković.

Po četiri poena imale su Bojana Kovačević i Marija Leković, tri je ubacila Sofija Živaljević.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.