U Sloveniji privedeni ljekari zbog izdavanja lažnih kovid potvrda
Ilustracija

U Sloveniji privedeni ljekari zbog izdavanja lažnih kovid potvrda

U Sloveniji su danas privedena dva ljekara osumnjičena za izdavanje potvrda za rad bez pregleda osoba, uz novčanu naknadu, a za novac su izdavali i lažne kovid potvrde.

Akciju, koja se danas odvijala na području policijskih uprava Ljubljana, Celje, Novo Mesto, Murska Sobota, Kranj i Nova Gorica, vodili su mariborski kriminalistički istražitelji, a saopšteno je da je u pitanju sudska istraga privrednog kriminala.

Nezvanično, u centru istrage je korupcija u zdravstvu, a potvrđeno je da je pod istragom više osoba i ustanova, prenijela je Hina.

Istraga je usmjerena na sumnju na zloupotrebu službenog položaja, uzimanje i davanje mita, a u postupku su dva ljekara, potvrđeno je popodne u policiji u Mariboru.

Obojica su već prekršila propise iz oblasti medicine rada, saobraćaja i sporta, izdavanjem lažnih potvrda o zdravstvenoj sposobnosti, a odnedavno i lažnih kovid potvrda, kako za novac, tako i za mito, potvrdio je u izjavi novinarima šef mariborskih kriminalističkih istražitelja Beno Meglič.

Sumnja se da su za nekoliko godina na taj način dobili najmanje milion eura protivpravne imovinske koristi, tvrdio je Meglič, rekavši da će biti predati istražnom sudiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.