Kraljica Elizabeta II snimljena kako vozi džip
Foto: Shutterstock

Kraljica Elizabeta II snimljena kako vozi džip

Engleska kraljica Elizabeta Druga, čije zdravstveno stanje posljednjih dana zabrinjava Britance, snimljena je za volanom terenskog vozila na imanju dvorca Vindzor, gdje se odmara po savjetu ljekara.

Snimci, objavljeni u britanskoj štampi, pokazuju kraljicu (95) samu za volanom zelenog jaguara, sa naočarima za sunce i maramom.

Ljekari su 20. oktobra savjetovali kraljici dvonedjeljni odmor, dan pošto je imala prijem u dvorcu Vindzor i gdje je viđena sa premijerom Borisom Džonsonom i američkim biznismenom Bilom Gejtsom.

Po savjetima ljekara, kraljica treba da odustane od bilo kakvih zvaničnih dužnosti najmanje dvije nedjelje, saopštila je u petak Bakingemska palata. Ona, međutim, može da obavlja „lakše dužnosti“, uključujući video sastanke, dodato je u saopštenju.

Ona je poslednji put viđena u javnosti u četvrtak, kada je preko video veze uručila zlatnu medalju za poeziju engleskom pesniku Dejvidu Konstantinu.

Kraljica Elizabeta, čiji je suprug princ Filip umro u aprilu u 100. godini, nedavno je viđena kako hoda sa štapom, što je bilo prvi put da koristi štap od 2004. godine.

Premijer Boris Džonson, koji sa njom razgovara svake nedelje, rekao je, međutim, u subotu da je „šefica države u vrlo dobroj formi i da samo treba da slijedi savjete svojih ljekara i odmara se“.

Kraljica je tako otkazala učešće na konferenciji o klimi COP26 koja je juče počela u Glazgovu. Ona će takođe morati da otkaže učešće na festivalu sjećanja 13. novembra, kada se odaje počast britanskim vojnicima iz Komonvelta, ali će biti narednog dana na komemoraciji kod spomenika britanskim vojnicima izginulim u svim ratovima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.