Papa Franjo: Vrijeme je da se borimo protiv kovida, siromaštva i globalnog zagrijevanja
Papa Franjo

Papa Franjo: Vrijeme je da se borimo protiv kovida, siromaštva i globalnog zagrijevanja

Vrijeme je za zajedničko djelovanje protiv klimatskih promjena, pandemije kovida i siromaštva, upozorio je papa Franja u tekstu objavljenom u italijanskom listu Korijere dela Sera.

Tekst je papin uvod za knjigu koja će biti objavljena sredinom novembra. Objavljen je na dan otvaranja UN skupa o klimi COP26 u Glazgovu i u vrijeme održavanja samita G20 u Rimu na kome takođe treba da se raspravlja o klimatskim promjenama.

Ukazujući na ekološku i na "društvenu krizu koja je postala ubitačna zbog zdravstvene krize“, papa ocjenjuje da te krize takođe predstavljaju šanse i prilike da se izvuku lekcije iz grešaka počinjenih u prošlosti.

"Vrijeme je da se misli veliko, da se preispitaju naši prioriteti i ponovo planira naša budućnost. Vrijeme je za djelovanje, i za zajedničko djelovanje, vrijeme je za to“, rekao je duhovni vođa 1,3 milijarde katolika u svijetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.