Vlasti Velike Britanije razmatraju izručenje Kneževića

Vlasti Velike Britanije razmatraju izručenje Kneževića

Komisija za kontrolu INERPOL-ovih spisa u slučaju protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića, nakon analize svih činjenica i podataka, donijela je odluku da nema osnova da Komisija razmatra zahtjev NBC Crne Gore za reviziju, u ovoj fazi, jer vlasti Ujedinjenog kraljevstva razmatraju izručenje Kneževića, koji je istovremeno pod zabranom napuštanja te zemlje.

“Komisija smatra da je u ovoj fazi postupka prerano provjeravati jesu li ispunjeni uslovi za reviziju shodno zahtjevu koji je podnijet od strane NBC Crne Gore zbog činjenice da je Komisija utvrdila da su sudovi u Ujedinjenom kraljevstvu donijeli odluku o odbijanju zahtjeva D.K. za promjenu kaucije za odlazak na Kipar, te mu nije dozvoljeno da napusti teritoriju Ujedinjenog Kraljevstva, što su razlozi za neodlučivanje po zahtjevu”, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Duško Knežević je optužen da je u drugoj polovini 2010. godine na teritoriji Kipra i Crne Gore formirao kriminalnu organizaciju koja je funkcionisala do 2017. godine.

Prema kriminalnom planu, koji je sačinio organizator Duško Knežević uz pomoć članova kriminalne organizacije, podizani su krediti koje krajnji korisnici nisu vraćali.

Krediti su pokrivani depozitima kojim je garantovano njihovo vraćanje, a položile su ih kompanije u vlasništvu Duška Kneževića, kao i firme povezane sa njim.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.