Počinje prijavljivanje korisnika, danas ističe rok za prijavljivanje poslodavaca
ilustracija

Program stručnog osposobljavanja

Počinje prijavljivanje korisnika, danas ističe rok za prijavljivanje poslodavaca

Rok za prijavljivanje poslodavaca za Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem završen je danas u 15 sati, dok će prijavljivanje korisnika za učešće u deseti ciklus Programa početi 20. oktobra u 15 sati, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, kulture i sporta.

Prijavljivanje za buduće korisnike Programa, elektronskim putem, preko portala eUprave, trajaće do 20. novembra 2021. godine, do 15 sati.

Podsjećaju da pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

Stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Informacija o procedurama prijavljivanja se nalazi na internet stranicama eUprave, Uprave za kadrove, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.