Perić: Konkretna rješenja nijesu u fokusu pregovora o rekonstrukciji Vlade
Srđan Perić, Foto: Mediabiro

Perić: Konkretna rješenja nijesu u fokusu pregovora o rekonstrukciji Vlade

U fokusu pregovora o rekonstrukciji Vlade nijesu konkretna rješenja, ocijenio je Srđan Perić iz organizacije KOD i dodao da nijedan konstituent vlasti nije siguran u svoju snagu da bi sada išao na izbore.

“Mi ne znamo na kojoj platformi se sada vrši rekonstrukcija Vlade, odnosno šta će građani konkretno imati od toga, koja obećanja i šta će se desiti ako se ona ne ispune”, kazao je Perić agenciji Mediabiro.

On je rekao da je “dramtizacija pitanja ko može, a ko ne može ući u Vladu prenaglašena, jer svi kontituenti sadašnje vlasti imaju svoje kadrove na snažnim izvršnim pozicijama”.

“Tako da bih to pitanje stavio u kontekst onoga što je realnost, a to je podjela političkog plijena. Kako će se dogovoriti ko će uzeti manji,a ko veći “dio kolača”, to je stvar vještine u pregovorima”, rekao je Perić.

Komentarišući navode da bi ulazak Demokratskog fronta u Vladu značio gubitak podrške zapadnih partnera, Perić kaže da ne bi trebalo dramatizovati ulazak bilo kojeg političkog subjekta u Vladu.

“Mislim da će neka vrsta dogovora biti postignuta iz razloga što nijedan konstituent nove vlasti nije siguran u svoju snagu da bi išao sada na izbore”, ocijenio je Perić.

On je rekao da je potrebna reforma u sudstvu, jer sadašnje ne može da ispuni visoke zahtjeve koje su pred njima postavljeni.

“Zato bi trebalo odmah zaokružiti uspostavljanje Tužilačkog savjeta, jer je nekoliko mjeseci izgubljeno u nadgornjavanju konstituenata vlasti”, smatra Perić.

Oni, kako je istakao, građanima isporučuju samo da nijesu sposobni da se dogovore.

“Umjesto toga trebalo bi da stanu iza onoga šta znači Tužilački savjet i da razumiju da kao političari moraju da imaju elementarnog kapaciteta da se dogovoraju”, poručio je Perić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.