Perić: Svako da snosi odgovornost za svoje činjenje
Srđan Perić, Foto: Mina

"Politička situacija u Crnoj Gori vrlo konfuzna"

Perić: Svako da snosi odgovornost za svoje činjenje

Politički analitičar Srđan Perić smatra da bi uvijek trebalo insistirati na tome da se locira odgovornost za sve ono što se budu na političkoj sceni u Crnoj Gori. Do sada samo, kaže, imali situaciju da se ekspertska vlada pokazala neuspješnom, a da niko ne podnosi odgovornost za to. Zato bi trebalo insistirati da svako snosi odgovornost za svoja činjenja.

On je u Jutarnjem programu TVCG ocijenio da bi 4. februar datumski mogao biti značajan u smislu da li će biti donijeta odluka o smjeni aktuelne vlade.

Navodeći da je situacija u Crnoj Gori građanima u isto vrijeme tenzična i zbunjujuća, Perić je rekao da sada svjedočimo nedostatku odgovornosti tamo gdje bi trebalo da je ima najviše, te jednoj vrsti rastakanja političkog sistema.

Podsjeća da su bila upozorenja kako u ovakvom odnosu snaga ekspertska vlada ne može imati dug dah.

"Imali smo vladu tzv. pozajmljenog legitimiteta, kažem pozajmljenog jer političke stranke koje su efekturirale 41 mandat nijesu suštinski učestvovale u toj pozicije, osim potpredsjednika vlade što je bio dio širokog dogovora", rekao je Perić.

Navodi da Crna Gora u godinu dana ima 10.000 više nezaposlenih, rast duga sa 3,7 milijardi na 4,1 milijardu, netransparentno zaduživanje...

"U praksi su se političari sve više odaljavali od izborne volje građane, a volja je bila raskid sa praksama prethodnog sistema, a mi smo te prakse njegovali", od toga da su ministri neke super zvijezde, pa do toga da je partijsko zapošljavanje samo zamijenjeno jednom političkom profilacijom", smatra Perić.

On kaže da političari veoma često saopštavaju kako ih fotelje ne interesuju: "To čujete od svakoga. Ako vam neko, ničim prozvan, toliko puta ponovi jednu rečenicu, elementarna logika je da posumnjate u nju".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.