CGO: Važna prva zvanična posjeta delegacija CG i Hrvatske nekadašnjem logoru u Morinju
Centar za građansko obrazovanje

CGO: Važna prva zvanična posjeta delegacija CG i Hrvatske nekadašnjem logoru u Morinju

Centar za građansko obrazovanje pozdravilo je prvu posjetu, nakon 30 godina, a koje su, predvođene ministrima vanjskih poslova Đorđem Radulovićem i Gordanom Grlićem Radmanom, položile vijenac na ulaz u nekadašnji logor u Morinju.

"Koristimo priliku da ukažemo Vladi Crne Gore, da se iduće godine obilježava 30 godina od kako je logor u Morinju zatvoren, te da su minimalna očekivanja da se do tada podigne spomen obilježja na tom mjestu stradanja", saopštili su iz CGO-a.

To obilježje je i ranije tražila NVO ANIMA iz Kotora, a ove godine su zajedno – Anima, Centar za građansko obrazovanje i Akcija za ljudska prava – uputili inicijativu čelnicima opštine Kotor za podizanje spomen obilježja ratnim zatvorenicima iz Hrvatske u Morinju.

"Ministar Radulović je poslao važne i ohrabrujuće poruke. Njegov primjer bi trebalo da slijedi Vlada Crne Gore i opština Kotor ulažući veće napore u razvoj dobrosusjedskih odnosa sa Hrvatskom kroz izgradnju kulture sjećanja kao jednog od osnovnih stubova održivog mira i suživota", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.