Zonjo: Hvala policiji što je suzavcem pročistila Cetinje od virusa,  možda bi bilo bolje da su i u Beranama bacili

Zonjo: Hvala policiji što je suzavcem pročistila Cetinje od virusa, možda bi bilo bolje da su i u Beranama bacili

Bio sam goloruk na Cetinju 4. i 5. septembra na par metara od policijskih kordona i, naoružan samo maskom protiv korone, svjedok sam događaja tog dana i lažne vijesti koju je plasirao premijer Zdravko Krivokapić da je sve krenulo sa Molotovljevim koktelom, saopštio je reditelj i član organizacije “The books of knjige” Zoran Marković Zonjo.

“Ukoliko je tačno da Uprava policije sa Tužilaštvom pokušava da sastavi krivičnu prijavu kojom će građanski protest na Cetinju 4. i 5. septembra, organizovan kao bunt zbog odluke Crkve Srbije i crnogorskih vlasti da u Cetinjskom manastiru ustoliče svog mitropolita Joanikija Mićovića, zvanično proglasiti skupom ekstremista i pokušajem terorizma onda sam i ja među tim ekstremistima i teroristima”, ocijenio je Marković u jutarnjem programu Gradske televizije “Rujna zora”.

Žao mu je, kaže, što su tu lažnu vijest neki mediji potpirivali i što nijesu odmah mogli da procijene da Molotovljev koktel nije bio razlog intervencije policije.

“Na kraju se ispostavilo da je veliki strah policije od Veselina Veljovića inicirao upotrebu tolike količine suzavca i da je strah Vlade od građanina Srbije, patrijarha Porfirija, inicirao da se kordoni probijaju”, rekao je Marković.

Dobro u svemu je, dodaje, što poslije svih dešavanja na Cetinju broj zaraženih od korone stagnira.

“Zaključio sam da je to zbog suzavca jer kad ogromna količina suzavca napadne nos, oči, usta, pluća… nema šanse da virus može da preživi. Zahvalio bih policiji što je suzavcem pročistila Cetinje od virusa”, poručio je ironično Marković.

Kađenje, zaključuje, ne pomaže, ali suzavac očigledno pomaže.

“Čujem da u Beranama poslije ustoličenja Metodija raste broj oboljelih. Da su i tamo bacili suzavac, možda bi bilo bolje”, rekao je Marković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.