Postavljene mini biblioteke u podgoričkim parkovima(FOTO)
Foto: PG Biro

Pozajmi-Pročitaj-Vrati

Postavljene mini biblioteke u podgoričkim parkovima(FOTO)

Glavni grad u saradnji sa Narodnom bibliotekom "Radosav Ljumović" postavio je u podgoričkim parkovima mini biblioteke sa porukom: Pozajmi - Pročitaj - Vrati!

Postavljanje kućica - mini biblioteka najava je projekta koji Biblioteka planira da realizuje naredne godine pod nazivom Podgorica grad knjige, sa ciljem da popularizuje knjige i čitanje, ali i da sugrađanima omogući susret sa knjigom, saopšteno je iz NB “Radosav Ljumović”.

Namjera postavljanja mini biblioteka u parkovima je, sa jedne strane oplemenjivanje parkovskih prostora, a sa druge promocija pisane riječi.

20210928102430

U mini bibliotekama - kućicama, mogu se kako se navodi iz NB “Radosav Ljumović” pozajmiti knjige pisaca klasika, ali i savremenih autora. 

20210928102419

Mini biblioteke postavljene su  u Dječijem parku na Kruševcu, Parku Đorđa Balaševića, Podgoričkom parku, Kraljevom parku, Karađorđevom parku i Parku na Pobrežju. Sugrađani mogu biti dio ove lijepe priče i dati svoj doprinos, te donirati knjigu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.