„Jadnici“ otvorili šesto izdanje Džade film fest-a
Džada film fest

„Jadnici“ otvorili šesto izdanje Džade film fest-a

Šesto izdanje Džade Film Fest-a svečano je otvoreno u ponedjeljak 27. septembra u Njegoševoj ulici premijernim prikazivanjem debitanskog ostvarenja „Jadnici“ mladog francuskog reditelja Ladj Ly-a.

Festival je svečano otvorio direktor Francuskog instituta u Podgorici Laurent Goncalves koji je poželio da svi uživamo u filmskoj večeri zahvaljujući Džada Film Festu i naglasio da uspješna saradnja između Francuskog instituta i Džade traje od 2017. godine.

Goncalves je istakao da se, nakon 2020. godine u kojoj smo bili uskraćeni za Džadu, konačno vraćamo „filmovima na otvorenom“. Dodao je, da je posebno zahvalan organizatorkama Nini Lončar i Dušici Fišer Jaredić ispred Linc Creative Studio koje su, uprkos svemu, istrajale u naumu i pružile priliku sugrađanima da ponovo uživaju u filmovima pod vedrim nebom.

Posjetiocima šestog izdanja Džade obratila se i organizatorka i nosilac projekta Nina Lončar koja se izvinila svim prisutnima koji nijesu mogli da prisustvuju projekciji jer je broj mjesta bio ograničen na 50, u skladu sa epidemiološkim mjerama koje je propisala Vlada Crne Gore.

˝Džada Film Fest je prethodnih godina bio prepoznat kao festival koji je popularizacijom filma u mikrourbanim dijelovima grada doprinosio podizanju nivoa kulturne svijesti kod građana. Ove godine, uprkos svemu, Džada je ponovo donijela dah kulture sugrađanima.¨ poručila je Nina.

 

2432528944086532874486733825092650680937278n

 

Prva noć festivala bila je posvećena francuskoj kinematografiji, pa su posjetioci uživali u dva francuska ostvarenja, “Jadnici” i u “Delikatesnoj radnji”, kultnom postapokaliptičnom filmu iz 1991. godine. Naredne dvije večeri, koliko će trajati festival, posjetioci će imati priliku da uživaju u debitanskim ostvarenjima “Asimetrija” čiju režiju potpisuje Maša Nešković i “Živ čovek” režisera Olega Novkovića.

Džada Film Fest traje od 27. do 29. septembra u Njegoševoj ulici, ispred Narodne biblioteke “Radosav Ljumović”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.