SPP najoštrije osuđuje ponašanje policije Srbije prema poslanici Sekulić
Stranka pravde i pomirenja

SPP najoštrije osuđuje ponašanje policije Srbije prema poslanici Sekulić

Pozivamo institucije države Crne Gore da javno osude učestala maltretiranja crnogorskih građana, parlamentaraca i funkcionera motivisana prije svega političkim pritiskom na sve one koji su od strane zvaničnih organa države Srbije označeni kao protivnici fantomskog 'srpskog sveta', navodi se u saopštenju Stranke pravde i pomirenja.

"Od usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici zvanični organi države Srbije objelodanili su namjeru da sve one koji su glasali za rezoluciju stave na crnu listu i na taj način vrše konstantan pritisak i mješanje u unutrašnhe stvari suverene države Crne Gore, prije svega u odluke parlamenta Crme Gore. Tako su žrtve tog anticivilizacijskog progana prije Dragice Sekulić bili i poslanici crnogorskog parlamenta Draginja Stanković-Vuksanović, Suada Zoronjić i Ervin Ibrahimović", saopšteno je iz SPP-a.

Dosadašnje kako navode ignorisanje državnih organa "sramnnog ponašanja srbijanske policije uveliko je doprinjelo nastavku progona parlamentaraca iz Crne Gore što je svakako nedopustivo".

"Pozivamo predsjednika države, predsjednika skupštine, premijera, vicepremijera, ministre inostranih poslova i MUP-a da jasno i nedvosmisleno osude maltretiranja crnogorskih građana na srbijanskoj granici, da o tome izvjeste EP i sve relevantne međunarodne adrese kao i da u slučaju da reakcija ne urodi plodom zaustavljanja sramnog ponašanja da donesu adekvatne protivmnjere, prije svega zabranom ulaska u Crnu Goru svim članovima parlamentarne većine u Srbiji", poručili su iz SPP-a.

Vladajućoj strukturi u Srbiji se dodaju mora nedvosmisleno staviti do znanja da iako brojčano veća ne može nekažnjeno maltretirati građane Crne Gore dok kako poručuju istovremeno štite ratne zločince, kriminalce i ubice novinara.

"Ukoliko ovaj apel crnogorskim institucijama ostane ignorisan pozvaćemo građane da legitimnim sredstvima ukažemo domaćim ali i međunarodnim institucijama da hegemonistička politika ugrožavanja i maltretiranja nevinih građana ne može i ne smije ostati bez odgovora", zaključuje se u saopštenju SPP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.