URA: Opština Danilovgrad da uradi studiju izmiještanja kolektora sa lokacije
Foto: URA

URA: Opština Danilovgrad da uradi studiju izmiještanja kolektora sa lokacije "Landža“

Građanski pokret URA pozvao je danas predsjednicu Opštine Danilovgrad Zoricu Kovačević da ta lokalna samouprava uradi studiju opravdanosti izmiještanja kolektora sa lokacije „Landža“ i ponudi alternativne lokacije sa tačnim iznosom „penala“ koje bi morala da plati Opština iz lokalnog budžeta u tom slučaju.

Iz URE su to saopštili nakon stava Zorice Kovačević koja je kazala da je na Vladi da da zadnju riječ hoće li se kolektor graditi na tom mjestu u Danilovgradu.

"Nekoliko stotina hiljada eura „penala“ zbog raskida sa izabranim izvođačem radova ne smiju biti prepreka da se očuva jedan od najvrednijih prirodnih lokaliteta u Danilovgradu. Kako je ranije naš lokalni odbor iz Danilovgrada i kazao tu lokaciju treba sačuvati od kolektora i njenu namjenu iskoristiti za sportsko-rekreativne sadržaje i najznačajnije i najveće izletište Danilovgrada u samom centru grada“, kažu iz URE.

Oni su pozvali Vladu Crne Gore da pomogne proces i uvaži evidentnu volju većine građana  Danilovgrada koji nijesu za to da se kolektor gradi na lokaciji "Landže“.

"Naša partija je stava da svaki prirodni resurs treba brižljivo čuvati, a projekti koji idu na štetu prirode zasigurno ne mogu biti dobri po građane i bilo koju lokalnu samoupravu“, zaključuje se u saopštenju.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.