Zvanično: Časovi pola sata, maske preporuka IJZ,  ali ne može se vratiti nijedno dijete koje je ne nosi
Sa sastanka

Radna grupa donijela konkretne zaključke o načinu realizacije nastave od 1. septembra

Zvanično: Časovi pola sata, maske preporuka IJZ, ali ne može se vratiti nijedno dijete koje je ne nosi

Danas je u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta održan drugi sastanak Radne grupe za organizaciju i praćenje vaspitno-obrazovnog procesa u periodu trajanja pandemije COVID 19 .

U skladu sa  razmotrenim prijedlozima svih predstavnika, Radna grupa je kako se navodi u saopštenju Ministarstva, formulisala konkretna rješenja za održavanje i organizaciju nastave u predstojećoj školskoj godini: 

1.    Predškolske ustanove će vaspitno-obrazovni rad realizovati kao i do sada, bez promjena.

2.    Trajanje školskog časa biće 30 minuta, a nastavni planovi i programi će biti jedinstveni i prilagođeni tom trajanju.

3.     Pauza između časova trajaće najmanje pet minuta, a trajanje malog i velikog odmora biće produženo u skladu sa mogućnostima škola.

4.    Mjerenje temperature i dezinfekcija ruku na ulazu u školu su obavezni.

5.    Nošenje maski je stroga preporuka Instituta za javno zdravlje i Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, ali MPNKS ne može vratiti iz škole nijedno dijete koje ne nosi masku, zbog njihovog zakonskog prava na obrazovanje. 

6.    Organizovanje što većeg broja časova i nastavnih aktivnosti na otvorenom prostoru, u skladu sa prostornim, kadrovskim i ostalim kapacitetima škola i  vremenskim uslovima. 

7.     Za djecu sa smetnjama u razvoju koja su onemogućena da redovno pohađaju nastavu, biće organizovana online nastava, a nastavni materijal će im se dostavljati na kućnu adresu. 

8.    Sve škole dobile su od Zavoda za školstvo i Centra za stručno obrazovanje  uputstva koja su dužna da poštuju. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.