DPS: Učesnici u krivotvorenju i falsifikovanju istorijskih činjenica na uvjerenjima izdatim SPC, odgovaraće pred zakonom
Demokratska partija socijalista Crne Gore

'Iskoristićemo sve pravne i demokratske načine da zaustavimo proces koji se dešava u sadejstvu SPC i vladajuće većine'

DPS: Učesnici u krivotvorenju i falsifikovanju istorijskih činjenica na uvjerenjima izdatim SPC, odgovaraće pred zakonom

Uvjerenja koja je Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava “izdalo” eparhijama Srpske pravoslavne crkve sadrže falsifikovane podatke.

Iz DPS-a poručili su da je sada jasna i ogoljena puna namjera Srpske pravoslavne crkve i njenih agenata u Ministarstvu i Vladi Crne Gore. Otpočeti proces bespravnog preuzimanja crnogorske kulturne baštine od građana Crne Gore i poručili da svi oni koji su podigli ruku za izmijenjeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, učinili su to na protivpravan i neustavan način i dobro su znali šta slijedi.

¨Znali smo i mi i zato smo jasno ukazivali da su rješenja tada predloženog Zakona krajnje problematična, neusklađena sa Ustavom Crne Gore, potvrđenim i potpisanim međunarodnim aktima i opšteprihvaćenim pravilima međunarodnog prava. Jasno je da su rješenja iz zakona diskriminatorna i paušalna sa nedopustivim diskrecionim ovlašćenjima Ministarstvu da izjednači pravno postupanje evidentiranih vjerskih zajednica i protivpravno postupanje Srpske pravoslavne crkve. Uprkos tome, vladajuća većina je, krijući se od crnogorskih građana i ulazeći na zadnja vrata crnogorskog parlamenta, izvršila diktatom dobijen zadatak.˝ poručili su iz DPS-a i nadovezali se da

¨Danas svjedočimo namjeri da se grubim falsifikovanjem nespornih istorijskih činjenica, koristeći neustavne odredbe tako donijetog Zakona, stvara osnova da se Crnoj Gori oduzme imovina i njena kulturno istorijska baština, da bi se trajno dala u vlasništvo subjektu sa sjedištem u drugoj državi. Da je to tako, čitavoj javnosti je postalo jasno upravo iz sadržine naknadno objelodanjenih “uvjerenja”.¨

Bez obzira na namjeru vlasti da to omogući, ni DPS, ni građani Crne Gore – to neće dozvoliti, jasna je poruka koju šalju iz ove partije i naglašavaju da će Demokratska partija socijalista iskoristiti sve pravne i demokratske načine da zaustavi proces koji se dešava u sadejstvu SPC i vladajuće većine, a na štetu države Crne Gore.

¨Insistiraćemo na tome da bude utvrđena odgovornost svih u ovom nečasnom postupanju - počev od samog predsjednika Vlade, preko aktuelnog rukovodstva Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava, pa sve do, sada već bivšeg, ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava.¨ poručuju iz DPS-a i zaključuju da je jasno da su vlast i njena pravna hajdučija kratkog vijeka, i da će sva rješenja biti poništena, a svi koji su u krivotvorenju učestvovali biće procesuirani, bez izuzetaka.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.