Viši sud u Beogradu produžio pritvor Belivuku i Miljkoviću
Hapšenje Belivuka, Foto: ATA Images

Viši sud u Beogradu produžio pritvor Belivuku i Miljkoviću

Viši sud u Beogradu je saopštio da je donijeta odluka o produženju pritvora Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.Š i A.S.

Kako se navodi, pritvor je produžen do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo i jer je za krivična djela koja im se stavljaju na teret propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana.

Optužnicom je okrivljenima V.B, M.M, M.B, M.B, S.L, N.J, N.Đ, D.T, V.D, N.S, A.V, N.L, M.T, F.I, Ž.K, V.G, S.S, B.K, N.S, V.G, M.A, A.Š, M.S, M.L.S, A.D, A.Š, A.S, B.H, V.Đ i V.D stavljeno na teret da su izvršili više krivičnih djela teško ubistvo, udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično djelo otmica, silovanje, zaključuje se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.