Pacijent iz Pljevalja primio Sinofarm nakon prve doze Fajzera

Pacijent iz Pljevalja primio Sinofarm nakon prve doze Fajzera

Institut za javno zdravlje je obaviješten da je građaninu iz Pljevalja umjesto Fajzer vakcine (vakcina proizvođača Pfizer- Biontech), kao druga doza data Sinofarm vakcina. To pacijenta ne ugrožava životno već zahtijeva praćenje kao i nakon svake vakcinacije, što je u konkretnom slučaju i preduzeto - navode iz Instituta.

U više zemalja svijeta nakon dobijene Sinofarm vakcine, kao treća doza data je Fajzer vakcina onima koji nisu razvili antitijela. U praksi su, podsjećaju, već praćeni efekti kombinovanja ove dvije vakcine.

"Iz Doma zdravlja Pljevlja informisali su ih da je, tek nakon što je pacijentu odštampana potvrda o vakcinaciji Sinofarm vakcinom, medicinska sestra uočila da je kao prvu dozu dobio Fajzer vakcinu. Prethodna potvrda u sistemu je poništena, a ljekar je napravio izvještaj u kojem je opisano činjenično stanje", saopšteno je iz IJZ.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.