Kamenica: Lovćen je institucija
"Lovćen je institucija"

Prvi utisci:

Kamenica: Lovćen je institucija

Već nakon dva treninga na Cetinju, jasno je da je naš šampion Lovćen dolaskom iskusnog stručnjaka Kasima Kamenice dobio mnogo. Kamenica se tako nakon tri godine vratio u našu zemlju s obzirom da je kratko bio selektor naših najboljih rukometaša.

“Sa radom u reprezentaciji Crne Gore nosim veoma dobre utiske. Ostala mi je ta saradnja u veoma lijepom sjećanju, osim tog rezultata protiv Grčke koji nije bio prema našim očekivanjima i željama. Lovćen je institucija ne samo crnogorskog rukometa nego i šire i u svakom slučaju čast mi je nastaviti trenersku karijeru ovdje. Jednostavno zamolio me predsjednik Dragan Cogo Ražnatović koji je inače moj dugogodišnji sportski i familijarni prijatelj da pomognem u ovom teškom trenutku. S obzirom da se moja karijera nije razvijala onako kako sam očekivao odlučio sam da prihvatim poziv. Ispalo je nekako kasno jer ne mogu sada uticati na plan priprema i na formiranje ekipe. Šta je tu je moramo nastojati da napravimo što bolji rezultat sa ovim igračima, sa ovom Upravom i sa navijačima koji su uvijek davali veliku podršku Lovćenu”,poručio je Kamenica za portal Handballme.

Novi trener Lovćena je svjestan problema u kojima se klub nalazi. Međutim Cetinjani pod hitno moraju dovesti pivota i desnog beka. Prema informacijama portala još postoji mogućnost da se Grbović vrati u Lovćen, dok su na poziciji desnog beka tri igrača u igri (Alen Kulenović, te bivši igrač Konjuha iz Živinica Emir Rahimić koji je bio najbolji strijelc lige u BiH, kao i rukometaš iz Hrvatske).

“To su dvije veoma važne uloge u ekipi i moramo ih riješiti adekvatno. Već danas ću obaviti razgovor sa Grbovićem i nadam se da će nam se on ubrzo priključiti. Tražićemo i desnog beka naspram mogućnostima kluba, tako da se nadam da ćemo ubrzo riješiti i ta pitanja. Iskreno duša me boli za Ivanom Perišićem koji je kvalitetan igrač, a koji je za mali novac napustio Lovćen”,kazao je Kamenica.