Muškarci su jednostavna bića, a ove stvari ih udaljavaju od vas
Ilustracija

10 stvari koje provjereno odbijaju muškarce

Muškarci su jednostavna bića, a ove stvari ih udaljavaju od vas

Muškarci su jednostavna bića, bez obzira na to što vi mislili o njima. Upravo zbog toga, cijene jednostavnost i spontanost, ali i opuštenost u vezi. Ponekad su i najneprimjetnije stvari od izrazite važnosti za uspjeh vaše veze.

Ovih 10 stvari totalno će ga odbiti, pa vam savjetujemo da ih izbjegavate:

Predugi nokti. Muškarci vole lijepe i uredne nokte na ženama, ali ne i nokte kojima rizikujete ozbiljne povrede. Predugi nokti za njega će izgledati neuredno i neprivlačno. I napadno!

Podcjenjujete se. Pametan, ambiciozan i siguran muškarac bit će oduševljen vašom inteligencijom. Primijetite li kako se konstantno prilagođavate svom muškarcu kako biste ga privukli (i zadržali), a pritom „gubite“ svoju osobnost, vjerojatno izlazite s previše neinteligentnih muškaraca. Takvi muškarci ne cijene vašu posebnost.

Priljepljeni ste za njega. Svakom muškarcu (da bi bio muškarac) potrebno je vrijeme za sebe. Dajte mu prostora – koliko god mu je potrebno. Nakon nekog vremena, primijetit ćete kako će trčati za vama.

Ponašate se kao da ste mu majka. Poznati psiholog Sigmund Freud rekao je da muškarci na neki način žele biti u vezi sa svojom majkom. Možda. Muškarci žele ženu koja je savršena, baš poput njihove majke, ali sigurno ne žele imati drugu majku, prenosi Cosmopolitan.

Koristite previše parfema. Parfem bi trebao naglašavati vaš prirodan miris koji će isticati vašu posebnost. Ipak, ništa nije gore od ljubljenja ženskog vrata natopljenog prejakim mirisom.

Nosite prejaku šminku. Nosite šminku kako biste istaknule karakteristike lica – ne da stvarate nove!

Posvuda ostavljate odjeću. Ovo je jednostavno pravilo. Živite li zajedno, odjeću ostavljajte kod kuće. Ako ste u ranoj fazi veze, nemojte ju ostavljati u njegovom stanu, a isto vrijedi i za ostale stvari.

Upuštate se u flert s drugim muškarcima. Najlakši način da ga naljutite jest „nevinim“ flertom s drugim dečkom, a najviše onda kad je to pred njim. Ako vam je toliko dosadno u životu da svijesno tražite dramu, nezreli ste za vezu. Budite solo dok ne odrastete.

Uvijek ste mu dostupni. Bez obzira na to u kojoj ste fazi veze, pobrinite se da imate ispunjen život izvan nje. Ako ga gušite, on će sigurno pobjeći.

Negativni ste. Sretan i siguran muškarac izbjegava negativne žene u širom luku. Ne budite mrzovoljne i mračne već cijenite ono što imate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.