Protest ribolovaca i vlasnika čamaca zbog ograničenja vanbrodskih motora na deset konjskih snaga
Sa protesta

Protest ribolovaca i vlasnika čamaca zbog ograničenja vanbrodskih motora na deset konjskih snaga

Grupa privrednih ribolovaca i vlasnika čamaca sa Skadarskog jezera protestuje ispred Skupštine Crne Gore zbog važećih odredbi kojim je limitirana snaga vanbrodskih motora na deset konjskih snaga.

Ističu da traže privremeno rješenje i obustavu prijava protiv njih dok ne budu, kako očekuju, usvojene izmjene zakona koje regulišu ovo pitanje na jezeru.

Predstavnik privrednih ribolovaca Nikola Vujanović kazao je da im smeta selekcija u primjeni zakonskih normi i nepoznanica im je osnov po kojem se insistira na ograničenju snage motora pod izgovorom očuvanja sredine, prenosi Pobjeda.

Iako u zakonu stoji mogućnost da se omogući upotreba jačeg motora od 7,35 kW, uz dozvolu nadležnog organa, ribari kažu da se svi proglašavaju nenadležnim.

Naglašavju da im je zbog ograničenja snage motora ugrožena bezbjednost na jezeru i da je to ključni razlog zbog kojeg se ne slažu sa vazećim rješenjem...

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.