Strahuju za svoje domove, požar nije još uvijek lokalizovan
foto: Mup Srbije

Ponovo se razbuktao požar kod Nove Varoši

Strahuju za svoje domove, požar nije još uvijek lokalizovan

Požar koji je u nedjelju zahvatio dio državne šume na Murtenici kod sela Negbine, nekontrolisano se širi ka zaseocima Ilići, Perišići, Kuželjević.

Dva helikoptera učestvuju u gašenju, vatrogasci su na terenu i dežuraju nadomak sela.

"Požar je krenuo od Litice Stene, nisu uspjeli u nedjelju da ga ugase, sada gori cijela južna strana planine Murtenice. Gori borova šuma, to je luč. Požar se pomjera ka naseljenim mjestima. Problem predstavlja i nepristupačan teren mjesta odakle se požar širi", rekao je Ilija Ilić, mestanin sela Negbine, prenosi B92.

U gašenju požara učestvuje oko 100 vatrogasaca uključila se i helikopterska jedinica MUP-a Srbije.

Ilija kaže da je iza njih neprospavana noć i da strahuju za svoje domove jer požar nije lokalizovan iako su nadležni tvrdili da je pod kontrolom.

 

muup

 

Inače, jutros oko 5 časova tri helikoptera sa pripadnicima Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije MUP-a, uputili su se u pravcu Negbine, kako bi spriječili mogućnost širenja požara zbog visokih temperatura, jakog vjetra i nepristupačnog terena. Još jedan helikopter će im se pridružiti u toku prijepodneva.

Helikopterska jedinica MUP-a uključila se u gašenje požara zajedno sa više od 70 vatrogasaca-spasilaca iz Nove Varoši, Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Novog Pazara, Jagodine, Kruševca, Beograda, Valjeva, Novog Sada i Prokuplja, sa 22 vozila, koji se tri dana bore sa vatrenom stihijom na izuzetno nepristupačnom terenu i uz otežavajuće vremenske prilike.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.