Asistivna tehnologija u okviru inkluzivnog obrazovanja
Foto: Centar za dnevni boravak u Prijestonici Cetinje

Asistivna tehnologija u okviru inkluzivnog obrazovanja

U okviru projekta “Asistivnom tehnologijom do pune inkluzije” predstavnici JU Centar za dnevni boravak u Prijestonici Cetinje i Osnovne škola "Njegoš“ potpisali su Memorandum o saradnji.

"Memorandumom se omogućava korišćenje usluge koju pruža kabinet za asistivnu tehnologiju, a koja se uvrstila kao jedna od redovnih usluga JU Centra za dnevni boravak u Prijestonici Cetinje", navodi se u saopštenju Centra.

Memorandumom su kako pojašnjavaju obuhvaćena djeca i mladi sa smetnjama u razvoju koji su uključeni u obrazovni sistem putem inkluzije, a nisu korisnici JU Centra za dnevni boravak u Pijestonici Cetinje. Jasno su definisani uslovi iznamljivanja i korišćenja trenutno dostupnih sredstava asistivne tehnologije.

"Sertifikovani stučni radnici će izvršiti procjenu djece i mladih sa smetnjama u razvoju, pružiće obuku za djecu i mlade sa smetnjamau razvoju za korišćenje sredstava, njihove roditelje ili nastavnike, a sve sa ciljem postizanja njihovih funkcionalnih sposobnosti", poručuje se u saopštenju.

Kako bi doprinijeli poboljšanju kvaliteta života djece i mladih sa smetnjama u razvoju, što je i opšti cilj projekta, u nastavku je predviđeno potpisivanje Memoranduma sa određenim obrazovnim institucijama.

Projekat je finansiran iz predstupnih fondova Evropske unije (IPA), a posredstvom Ministarstva finansija – Direktorata za finansije i ugovaranje fondova pomoći Evropske unije (CFCU).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.