Bošnjak: Crna Gora i Kina gaje prijateljske odnose
Foto: Skupstina.me

Potpredsjednica Skupštine održala sastanak sa ambasadorom Kine

Bošnjak: Crna Gora i Kina gaje prijateljske odnose

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore i predsjednica Grupe prijateljstva sa NR Kinom dr Branka Bošnjak održala je danas sastanak sa ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Liu Đinom.

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Bošnjak saopštila je da Crna Gora i Kina gaje prijateljske i dobronamjerne odnose, te izrazila spremnost za njihovo njegovanje i jačanje kroz parlamentarnu saradnju, prije svega na nivou grupa prijateljstva, kao i kroz aktivnosti Ženskog kluba u Skupštini Crne Gore. Ona je ukazala na brojne mogućnosti za intenziviranje saradnje između dvije države u oblasti ekonomije, nauke, obrazovanja, medicine i kulture, uz konkretne predloge projekata za saradnju.Bošnjak je izrazila posebnu zahvalnost državi Kini na nesebičnoj pomoći koju je pružila Crnoj Gori tokom zdravstvene krize izazvane pandemijom kovida-19.

Ambasador NR Kine u Crnoj Gori Liu Đin, uz pozitivnu ocjenu međudržavnih odnosa Crne Gore i Kine, istakao je značaj parlamentarne diplomatije, podržavajući potrebu jačanja saradnje između najviših zvaničnika parlamenata dvije države, radnih tijela dva parlamenta i grupa prijateljstva. On se saglasio sa potpredsjednicom Skupštine Bošnjak da postoji veliki potencijal za naučnu i obrazovnu saradnju, cijeneći da će istoj značajno doprinijeti finalizovanje dva sporazuma u oblasti prosvjete, koja su trenutno u proceduri. 

Na sastanku, ambasador Kine uručio je potpredsjednici Bošnjak pismo zahvalnosti predsjednika Grupe prijateljstva između Kine i Crne Gore povodom formiranja grupe prijateljstva u Skupštini Crne Gore, u kojem je izražena spremnost za unapređenje parlamentarne saradnje, kao i dalje produbljivanje tradicionalnog prijateljstva dvije države.

Sagovornici su ovom prilikom, takođe, razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, kao i epidemiološkoj situaciji izazvanom pandemijom kovida-19.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.