Bogdanović: Porazni rezultati ekonomske politike Vlade Crne Gore
Aleksandar Bogdanović, Foto: DPS

"Rastu cijene, nezaposlenost, državni dug"

Bogdanović: Porazni rezultati ekonomske politike Vlade Crne Gore

"Više od 10.000 građana koji su ostali bez posla, rast državnog duga za više od pola milijarde eura i rekordan ekonomski pad u Evropi, neki su od najznačajnijih rezultata ekonomske politike Vlade Crne Gore od decembra do danas", izjavio je Aleksandar Bogdanović generalni sekretar Demokratske partije socijalista.

Prema njegovim riječima ekspertska politika dovela je i do skoka cijena gotovo svih osnovnih namirnica, pri čemu cijene goriva polako dostižu istorijske rekorde, a srazmjerno tome, standard građana iz mjeseca u mjesec je u sve većem padu.

"Sredstva iz enormnih javnih zaduženja, koja se sprovode u potpunoj tajnosti, ne koriste se za razvojne projekte, već se taj novac koristi za neracionalnu potrošnju", rekao je Bogdanović.

Generalni sekretar DPS-a je saopštio da je ekonomski pad od 6,4 odsto najveći u Evropi, te da je u Skupštini u posljednjem momentu osujećen tajni plan da se država zaduži još 900 miliona eura.

On takođe smatra da je tjeranje investitora, gašenje dojučerašnjih centara elitnog turizma, još jedan od rezultata vladine politike.

"Sve je više gnijevnih građana kojima su ugrožene djelatnosti, pri čemu stočari i dalje blokiraju ulice, a za njihove probleme nikoga iz Vlade nije briga", saopštio je Bogdanović.

I na kraju on je istakao da, dok se dočekuje po 800 imaginarnih kazahstanskih turista dnevno, a jedini najavljeni infrastrukturni projekti tokom pola godine su rekonstrukcije bogomolja, više je nego jasno da ova Vlada nema ni strategiju ni znanje za upravljanje elementarnim ekonomskim procesima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.