Đukanović: MVP se bavi slučajem Jovanovića, nadam se da će to uroditi plodom
Foto:Screenshot

Đukanović: MVP se bavi slučajem Jovanovića, nadam se da će to uroditi plodom

"Ministarstvo vanjskih poslova uključilo se preko dilomatsko konzularne mreže u slučaj koji se desio juče na Gazimestanu.Nadam se da će to uroditi plodom", kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odgovarajući na pitanje u vezi sa hapšenjem državljanina Crne Gore u Republici Kosovo.

Istakao je da Crna Gora ima korektne odnose sa svim susjedima, te da on lično nije kontaktirao kosovske vlasti o ovom slučaju.

"Kao što znate na Kosovu je nedavno došlo do promjene vlasti, to su relativno novi ljudi svima nama koji se bavimo politikom u ovom regionu, tako da smo se u ovom slučaju opredijelili da pokušamo da se odgovorno odnesemo prema problemu državljanina Crne Gore na Kosovu, kroz rad dilomatsko konzularnog predstavništva", saopštio je Đukanović.

Podsjećamo, Risto Jovanović iz Podgorice, uhapšen je juče na Gazimestanu jer je navodno "upućivao nacionalističke pozive i podsticao na mržnju".

Prema riječima očevidaca događaja, a dokumentovano je i video-snimcima, mladić je uhapšen jer je pokušao da ukaže na bespotreban policijski pretres torbe monahinje koja je izlazila iz dvorišta spomenika na Gazimestanu, piše Rts. Njemu je određeno zadržavanje u pritvoru od48 sati.

Teodora Jovanović supruga uhapšenog Rista Jovanovića danas je putem medija saopštila da je on nepravedno zatvoren, te da apsolutno ništa nije skrivio.

"Policajac koji ga je odveo nije čuo šta je on rekao, samo ga je odveo", kazala je ona.

Istakal je da juče dobila poziv od nepoznatog policajca iz Prištine da je njen surug zatvoren i da mu je suđenje za dva dana.

“Kada sam ga pitala zašto je zatvoren nije razumio šta ga pitam a sve drugo je razumšo. Rista je operisan prije par godina jer je imao saobraćajnu nesreću i bude li došlo do maltretiranja tražiću odgovorne.Zato apelujem na sve koji mogu nešto da učine da ga što prije puste i zbog toga što ima malu bebu”, zaključila je Teodora,prenosi bizniccg.me.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.