Podgoričaninu uhapšenom na Gazimestanu određen pritvor
Foto:Screenshot

Podgoričaninu uhapšenom na Gazimestanu određen pritvor

Mladiću R. J. iz Podgorice, uhapšenom na Gazimestanu, određena je mjera pritvora od 48 sati, prenose mediji u Prištini i dodaju da je uhapšen jer je navodno "upućivao nacionalističke pozive i podsticao na mržnju".

Prema riječima očevidaca događaja, a dokumentovano je i video-snimcima, mladić je uhapšen jer je pokušao da ukaže na bespotreban policijski pretres torbe monahinje koja je izlazila iz dvorišta spomenika na Gazimestanu, piše Rts.

U vezi sa istim slučajem, mediji navode da je suspendovan srpski policajac koji je pokušao da spriječi hapšenje mladića na Gazimestanu.

Kosovski mediji navode da je mladić juče priveden zbog pjevanja nacionalističkih pjesama i provokacija tokom obilježavanja Vidovdana na Gazimestanu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.