"Namjera DFa da se HE “Komarnica” podredi Vučićevom nacionalističkom pohodu na Crnu Goru"

Opšte je poznato da se politika Demokratskog fronta odavno svela na služenje i podilaženje interesima Srbije, odnosno interesima Vučićevog autoritarnog i nacionalističkog režima. To je u politici očigledno godinama, dok otkako su kadrovi DFa zauzeli dio položaja u privredi sve više se manifestuje spremnost DFa da vitalne crnogorske ekonomske resurse podrede beogradskim hegemonističkim interesima, saopšteno je iz Građanske Inicijative 21. maj.

 Zato, kako navode,  ne čudi što je prije par dana rukovodstvo EPCG “odmrznulo” Ugovor o zajedničkom finansiranju radova iz 1992. god. a u cilju izgradnje HE “Komarnica” po kojem Elektroprivreda Srbije učestvuje u troškovima projekta u iznosu od 49%.

"Umjesto da se ovaj ugovor, koji je odražavao tadašnji marionetski položaj Crne Gore u dvočlanoj federaciji sa Srbijom, raskine i pronađu nova rješenja primjerena aktuelnim potencijalima EPCG i crnogorskim interesima, svjedoci smo namjere da se HE “Komarnica” podredi Vučićevom nacionalističkom pohodu na Crnu Goru. Reanimacijom ovog ugovora DF, ovoga puta u liku svog predsjednika Odbora direktoa EPCG, još jednom je pokazao u kojoj mjeri je spreman da od Crne Gore napravi tuđu prćiju", ocjenjuju iz GI "21. MAJ" .

Ovo je, navode,  čak postalo jasno i premijeru Krivokapiću koji je, čim je pokazao minimum ličnog integriteta, postao veleizdajnik politike koja ga je dovela na vlast u sopstvenoj državi.

"Ovom prilikom želimo samo istaći da će i ovaj providni ugovor, čim aktuelna vlada bude smijenjena, biti raskinut kao primjer štetnog pravnog akta koji je suprotan nacionalnim i ekonomskim interesima Crne Gore", poručili su iz Građanske inicijative predvođene  Miodragom Živkovićem, Ljubomirom Filipovićem i Radem Bojovićem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.