Spajić: Novim zaduženjem otplatiti stare nepovoljne kredite
Milojko Spajić

"Poslanici će sigurno prepoznati da je potrebno refinansiranje skupih, starih kredita"

Spajić: Novim zaduženjem otplatiti stare nepovoljne kredite

Današnjim amandmanom Vlada hoće da omogući da se nepovoljne pozajmice zamijene za povoljnije, bez valutnog rizika, sapštio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Vlada je danas podnijela amandman na predlog zakona o budžetu za ovu godinu kojim se predviđa da se država ove godine može zadužiti do 900 miliona eura.

Amandman će biti razmatran danas na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju finansije i budžet.

"Iako smo dobro krenuli sa smanjenjem zaduženja, stiže na naplatu još nepovoljnih kredita. Današnjim amandmanom hoćemo da omogućimo da se takve pozajmice zamijene za povoljnije, bez valutnog rizika. Poslanici će sigurno prepoznati da je potrebno refinansiranje skupih, starih kredita", naveo je Spajić na Tviteru.

On je istakao lda Crna Gora neće imati novih dugova ove godine.

"Samo će iskoristiti priliku da zamijeni nepovoljne stare kredite, i današnji amandman stvara pravnu pretpostavku za to", naveo je Spajić na Tviteru.

Poslanik SDP Raško Konjević je prethodno na Tviteru napisao da je Vlada podnijela novi amandman koji predviđa zaduženje do 900 miliona eura.

"Rekoše neće biti novog zaduženja u 2021 pa sad skoro milijarda eura", napisao je Konjević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.