Medicinskoj sestri u Pljevljima podmetnut požar na automobilu
Foto: PV Informer

U krugu Kovid bolnice

Medicinskoj sestri u Pljevljima podmetnut požar na automobilu

Prvi rezultati istrage utvrđeni pregledom video nadzora ispred Covid odjeljenja Opšte bolnice u Pljevljima, jasno pokazuju da je požar podmetnut u vozilo medicinske sestre E.P, koja radi u Covid odjeljenju od samog početka epidemije korona virusa.

Izvršen je uviđaj od strane policije uz vještačenje od strane vještaka za požar i eksplozije iz Podgorice i izuzeti su pojedini tragovi sa mjesta požara.Više lica je pozvano na informativni razgovor, a policijski organi rade intezivno na rasvetljavanju ovog slučaja.

15 juna, tri sata poslije ponoći u krugu Opšte bolnice u Pljevljima na parkingu ispred Covid odjeljenja izgorela su dva putnička vozila. Radilo se o putničkim vozilima marke Citroenreg. oznaka PV AZ 580 vlasništvo E.P medicinske sestre i Fiat reg. oznaka PV AT 479 vlasništvo R.L koji je bio na liječenju u covid odjeljenju.

Vozila su bila parkirana jedno pored drugog, pa je tokom požara došlo do prenošenja vatre sa jednog vozila na drugo. Nakon dolaska vatrogasaca bilo je kasno za saniranje vatre koja je potpuno uništila oba automobila.

U razgovoru sa medicinskom sestrom čije je vozilo zapaljeno uredništvo portala PV Informer je dobilo informaciju da nije imala nikakve sukobe sa bilo kim, bilo kakve vrste, a da je ona za vrijeme rada u Covid odjeljenju, kao i ostalo medicinsko osoblje trpila česte pritiske, uvrede i prijetnje od pojedinih članova porodica pacijenata ili članova porodice osoba oboljelih koje nisu mogli primiti na liječenje, jer su svi smještajni kapaciteti povremeno bili popunjeni, pa su takva lica slata u druge medicinske centre u Crnoj Gori na liječenje.

Policiji su u periodu od septembra do marta podnijete dvije prijave osoblja zbog ometanja rada i prijetnji medicinskim radnicima tokom rada u kovid odjeljenju. Tokom istrage će biti provjereni i ti slučajevi i njihova eventualna povezanost sa ovim slučajem.

Da je bilo pritisaka, vrijeđanja i prijetnji prema medicinskom osoblju u Kovid stacionaru potvrdio je i Erduan Lalović, bivši direktor Opšte bolnice u Pljevljima koji je iz tog razloga jedno vrijeme angažovao privatno obezbjeđenje iz Pljevalja koja je obezbjeđivala Kovid stacionar.

Dr Lalović je potvrdio da je od strane pojedinih članova porodice kovid pacijenata bilo pritisaka i na njega, pa je svim zaposlenim u zdravstvu, kad je kovid epidemija bila na vrhuncu bilo veoma teško normalno raditi svoj posao.

Sadašnji direktor Opšte bolnice u Pljevljima Saša Grbović je u kratkoj izjavi za portal PV Informer osudio vandalski čin paljenja vozila zdravstvenog radnika u krugu bolnice, gdje je moglo doći i do ugrožavanja zdravlja pacijenata u objektu bolnice. Dr Grbović se nada da će policija u najkraćem roku riješiti ovaj slučaj, a nadležni organi adekvatno sankcionisati počinioca ovog vandalskog čina.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.