Danijel Živković, Foto: Pobjeda

Pres konferencija DPS-a u Skupštini

"Vanredni izbori da spriječe dalje propadanje Crne Gore"

Poslanik Demokratske partije socijalista DPS Danijel Živković je, komentarišući usvojeni Zakon o radu, kazao da je jedino rješenje raspisivanje vanrednih parlamentarnih izborima, kako bi se spriječilo dalje propadanje Crne Gore.

 

On je, na konferenciji za medije, rekao da Izmjene i dopune Zakona o radu imaju za cilj revanšizam prema jednom čovjeku u sistemu, a da se vladajuća većina njim revanširala građanima Crne Gore.

Živković je podsjetio da je Zakon usvojen bez pregleda fiskalnog uticaja na budžet i ekonomski sistem Crne Gore.

Istakao je da su povučeni amandmani koji su prošli bez Zakonodavnog odbora, navodeći da amandmani DPS-a nisu razmatrani.

Živković je istakao da Zakonodavni odbor nije razmtrao amandmane poslanika DF-a.

"Ovo dovoljno govori kakve su namjere vladajuće većine, koje komplekse liječe ravanširanjem ljudima u sistemu čime namjeravaju da nanesu velike posljedice. Ključno je da su zakonskim rješenje sa tržišta rada pokušali da uklone veliki broj radno-sposobnih ljudi", dodao je Živković.

Postavlja se pitanje, navodi on, šta će se raditi sa ljudima koja su dobila rješenja o prestanku rada po sili zakona.

"Jedino rješenje su vanredni parlamentarni izborima na kojima bi odmjerili snage kako bismo spriječili da Crna Gora krene putem propadanja", poručio je Živković.

"Podrška Vladi više ne zavisi od Leposavića"

Na pitanje da li će poslanici Demokratske partije socijalista prisustvovati sjutrašnjem glasanju u Parlamentu o razrješenju ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, Živković je rekao da će odluka biti saopštena uskoro.

"Pred nama je dinamičan dan, do sjutra ćete dobiti odgovor da li će DPS biti prisutan na glasanju za smjenu Leposavica", rekao je on.

Ova Vlada, prema njegovim riječima, nema većinu, niti podršku.

"Ova Vlada više nema podršku vladajuće većine, to više ne zavisi od onoga što će se desiti povodom razrješenja Leposavića. Odavno ne funkcionišu odnosi između predstavnika vladajuće većine i siguran sam da ćemo vrlo brzo doći u poziciju raspisivanja parlamentarnih izbora", zaključio je Živković.

Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.