Leković: DPS i koalicioni partneri da ne drže građane Bara za taoce
Momčilo Leković

Leković: DPS i koalicioni partneri da ne drže građane Bara za taoce

"Današnje dvočasovno skupštinsko zasijedanje, prikazalo je konstituente koalicije DPS-SD-BIRAM BAR-BS u pravom svijetlu, kao posvađane „rogove u vreći“ koje trenutno vežu isključivo sitni interesi i dodijeljene funkcije", ocijenio je Momčilo Leković, predsjednik Kluba odbornika Demokrata Bar.

Leković ističe da je iznenadni prekid današnjeg zasijedanja, nakon samo par tačaka dnevnog reda, ostavio većinu odbornika u čudu, "a reklo bi se ponajviše odbornike DPS-a koji posle dužeg vremena u barskom parlamentu nemaju nadmoć kakvu su godinama imali".

"Samo jedna održana sjednica Skupštine opštine u 2021. godini nagovještavala je da među koalicionim partnerima ne cvjetaju ruže, a današnji prekid druge ovogodišnje sjednice nagovijestio je totalni raspad koalicije koji je sada definitivno na pomolu.Očigledno je da i jedni, i drugi i treći opštinu Bar i njene građane u ovom trenutku tretiraju kao taoce, bez hrabrosti da izađu na prijevremene izbore i izmjere podršku koju imaju odnosno nemaju u ovom gradu", kazao je Leković.

Ističe da u trogodišnjem upravljanju barskom opštinom, svaki konstituent vlasti mora podnijeti jednako breme kada je vladanje u pitanju, bez izuzetaka.

"Uvjek smo isticali da samo otklon od politike DPS-a i obavezivanje da se sa Demokratskom partijom socijalista neće praviti bilo kakva predizborna i postizborna koalicija, za ovaj grad može značiti dobro i boljitak. Zajednički cilj svakog političkog subjekta koji misli dobro ovom gradu mora biti smjena DPS-a i svađalačke politike koju ova partija vodi i zagovara.Odbornički Klub Demokrata, sada u izmijenjenom sastavu, nastaviće da bude principijelan i konstruktivan kao što je to bio i do sada. Svaki doprinos i pomoć smjeni ovog trodecenijskog lokalnog režima smatraćemo uspjehom i pobjedom svih građana Bara, bez obzira na vjeru, naciju ili neku drugu različitost. Nema Bara do cara, nema Bara bez slobode", kazao je Leković.



Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.