UP: Ispoštovane sve procedure nakon ubistva u Ulcinju, rješavanje pitanja vozila u završnoj fazi
ilustracija

UP: Ispoštovane sve procedure nakon ubistva u Ulcinju, rješavanje pitanja vozila u završnoj fazi

Netačne su tvrdnje u tekstu koji je obavljen danas u Pobjedi u odnosu na navodnu neadekvatnu reakciju policije nakon ubistva izvršenog u Ulcinju, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije ističu da su tvrdnje da su izostale standardne operativne radnje policije nakon ubistva Momčilo Đurišića (62) takođe netačne, jer neposredno nakon što je policija došla do saznanja da je izvršeno ubistvo na području Ulcinja angažovani svi raspoloživi kapaciteti i ispoštovane sve procedure predviđene u ovim situacijama.

"Netačne su i tvrdnje da je došlo do organizacionog, kadrovskog i materijalno-tehničkih urušavanja kapaciteta Uprave policije, te da iz tog razloga policija nije bila na visini zadatka, a u prilog navedenom navešćemo neke od preduzetih radnji:

Kako to nalažu standardne operativne procedure, izvršena je „blokada grada“ koja uključuje postavku službe na lokacijama kako u gradskom jezgru tako i na svim izlazima iz grada. Zbog hitnosti daljih mjera i mogućeg bjekstva počinioca preko najbližeg graničnog prelaza ulcinjska policija je neposredno nakon izvršenog krivičnog djela obavjestila zajednički granični prelaz Sukobin – Murićani dok su preko Operativno komunikacionog centra obavješteni svi centri i odjeljenja bezbjednosti i svi granični prelazi, da se na području Ulcinja dogodilo krivično djelo ubistvo i da se preduzmu pojačane mjere i kontrole na otkrivanju počinioca i spečavanju njegovog bjekstva", saopšteno je u reagovanju policije povodom teksta objavljenog u dnevnom listu Pobjeda pod naslovom: „Kome odgovara da policija ne radi“ sa najavom na naslovnoj strani i na strani broj 9, a koji su prenijeli i drugi mediji.

Dodaju da su operativni sastavi kriminalističke, saobraćajne i granične policije po saznanju za krivično djelo odmah stavili sve resurse u funkciju otkrivanja počinioca ovog krivičnog djela a sve infomacije od značaja bile su dostupne u realnom vremenu.

"Vršene su pojačne kontrole vozila i lica na teritoriji Ulcinja. Prikupljena su obavještenja od svih osoba za koje se pretpostavljalo da raspolažu bitinim informacijama o ovom događaju. Takođe, policija je izuzela video zapise sa nadzornih kamera sa svih lokacija za koje se smatralo da mogu biti korisne za identifikaciju počinioca.

Na lice mjesta su odmah izašli pripadnici Forenzičkog centra, Sektora za borbu protiv kriminala i kriminalističke policije Centra bezbjednosti Bar, profesionalci sa dugogodišnjim iskustvom koji su uvjek tu da pravovremeno reaguju na svaki bezbjednosni izazov", dodaje se.

Iz policieje ističu da je u navednom predmetu istraga u toku, da ima pomaka u istrazi i da istražitelji preduzimaju brojne radnje kako na nacionalnom tako i na međunarodnom nivou, te još jednom apeluju na medije na dodatan oprez u objavljivanju „detalja iz istrage“.  

Iz Uprave policije podsjetili su da razlog prestanka radnog odnosa većeg broja službenika nije finansijske prirode.

"U dijelu teksta koji se odnosi na prestanak radnog odnosa za određeni broj službenika još jednom ponavljamo da razlog prestanka radnog nije nedostatak finansijskih sredstava već nepostojanje zakonskih pretpostavki za produžetak njihovog angažovanja, odnosno za zasnivanje radnog odnosa po istom osnovu.

Akademci X i XI generacije kao i lica koja su po posebnom programu osposobljena za rad u policiji se ovih dana raspoređuju na radna mjesta, a određeni broj je već danas počeo sa radom, kao i polaznici XII generacije koji će u svojstvu pripravnika zasnovati radne odnose.

Takođe, obavještavamo javnost da je rješavanje pitanja patrolnih vozila u završnoj fazi", zaključuju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.