Ministarka: Za sada nema razloga za smjenu direktora risanske bolnice
Jelena Borovinić Bojović

Ministarka: Za sada nema razloga za smjenu direktora risanske bolnice

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je da za sada nema razloga za smjenu direktora risanske bolnice Vlada Popovića.

Ona je nakon otvaranja laboratorije u KCCG istakla da je Komisija za kontrolu rada obavila analizu u toj zdravstvenoj ustanovi, te da je bilo nekih nepravilnosti u radu, ali "za sada nedovoljno za smjenu Popovića".

Zbog najave u medijima da se sprema smjena Popovića danima su organizovani protesti.Okupljeni su u črtvratak blokirali magistralni put Kotor-Risan i put koji vodi do bolnice.

Zdravstveni sistem, prema riječima Borovinić Bojovic zauzeo je novi stav rada koji se zasniva na apsolutnoj transparentnosti i nultoj korupciji.

"Nema nikakve potrebe da bilo ko bilo čiju kontrolu počevsi od mene kao ministarke razumije na bilo kakav loš način da ima ikakave primisli da se vrši stepen degradacije kod ljekara.Naprotiv.Potrudiću se da svi zdravstveni radnici dobiju status kakav zaslužuju, a da bi ga dobili moraju da podlegnu kontrolama", poručila je Borovinić Bojović,prenosi Pobjeda.

Ona je naglasila da nema razloga da se prave bilo kakve pozorišne predstave ili bilo kakva okupljanja na račun, nečega što nije do kraja provjereno niti bilo gdje iznešeno.

"Najvažnije je da shvatimo da kontrole moraju da postoje i da od njih niko ne bježi posebno ne onaj ko nije zgriješio. Kontrole rada svih bolnica pa i risanske odvijaće se na kvalitetan i kontinuiran način sto do sada nije bio slucaj tako da su kontrole jedna novost u zdravstvenom sistemu", poručila je ministarka,prenosi Pobjeda.

Borovinić Bojović je rekla i da vakcina ima dovoljno, te da su u pregovorima sa nabavkom novog kontigenta..

Ona je pozvala građane da se vakcinišu i da nastave ovaj kontinuitet.

Komentarišući to sto je u Istitutu Torlak u Beogradu počela proizvodnja ruske Sputnjik vakcine rekla da će čim se steknu uslovi tu vakcinu nabavljati iz Srbije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.