Zatvorena birališta u Herceg Novom,  do 19.30 sati 64,77%, nije bilo nepravilnosti
Opština Herceg Novi

Građani biraju između šest političkih oponenata

Zatvorena birališta u Herceg Novom, do 19.30 sati 64,77%, nije bilo nepravilnosti

U Herceg Novom danas su održani lokalni izbori. Građani su glasali na 51 biračkom mjestu, koja su otvorena od sedam, a zatvorena u 20 sati.

19:30 Na lokalnim izborima u Herceg Novom do 19.30 sati glasalo je 16.575 birača ili 64,77%, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije (OIK). Nepravilnosti nije bilo.

19:14 Izlaznost u Herceg Novom do 19 časova je 63,86%, što je 16 331 izašlih glasača, javlja analitički tim Prave Crne Gore.

17: 08 Analitički tim Prave Crne Gore u Herceg Novom obavjestio je javnost da je izlaznost u Herceg Novom do 17 časova 54,94%, što je 14 049 birača.

16:45 Na lokalnim izborima u Herceg Novom do 16 sati glasalo je 13.319 glasača, odnosno 52 odsto, podaci Opštinske izborne komisije (OIK).

"Nekih značajnijih nepravilnosti nije bilo. Makar ne onih koji bi uticali na regularnost izbora, što dokazuje da OIK nije do sada primila nijedan prigovor. Nadamo se da će tako ostati do 20 sati", kazala je predsjednica OIK Mirjana Ivanović za agenciju Mediabiro.

predsjednicaOIKMirjanaIvanovi

Ivanović, foto:Medibiro

15: 12 Analitički tim Prave Crne Gore u Herceg Novom obavjestio je javnost da je izlaznost u Herceg Novom do 15 časova 47,8%, ili 12 224 izašlih birača.

13:28 Do 13 h u Herceg Novom na 51 biračkom mjestu glasalo je 10.082 birača, što je 39,4% ukupnog biračkog tijela. Kako su Radiju Jadran kazali u Opštinskoj izbornoj komisiji, rok za predaju zahtjeva za glasanje putem pisma istekao je u 13 h, a broj zahtjeva znaće se nakon prebrojavanja glasova, s obzirom da OIK tokom izbornog dana ne uzima te podatke.

OIKu za sada nijesu prijavljene nikakve nepravilnosti koje bi uticale na regularnost izbornog procesa.

12:02 - Predsjednica OIK-a Herceg Novi Mirjana Ivanović, kazala je za TVCG da do 12 sati nisu imali prijavljenu nijednu nepravilnost. Naredni presjek izlaznost će saopštiti u 13 sati. 

11:55 - Nosilac koalicije “Crno na bijelo – može bokeški”, dr Draško Rašković, glasao je na Savini.

11:40 - Nosilac koalicije “Ni lijevo ni desno, pravac Novi” Demokratska Crna Gora Stevan Katić, glasao je u Igalu.

HercegNoviStevanKatiglasanje

Stevan Katić, Foto: Mediabiro

11:25 - U Igalu je glasao i nosilac koalicije “Evropski tim za Herceg Novi” Predrag Dabović.

11:00 - Nosilac Novske liste dr Savo Marić, glasao je u Igalu, prenosi Radio Jadran.

10:35 - Do deset sati je u Herceg Novom na birališta izašlo 4.442 građana ili 17,36%. To su podaci koje su Optinškoj izbornoj komisiji dostavili sa 51 biračkog mjesta, prenosi TVCG.

Predsjednica OIK-a Mirjana Ivanović kazala je za TVCG da do sada nijesu zabilježene izborne nepravilnosti.

10:43 - Nosilac liste “Za Budućnost Crne Gore Herceg Novi" Ivan Otović glasao je danas na glasačkom mjestu Srbina 2. 

10:33 - Nosilac koalicije Prava Crna Gora i Grupa građana Glas za naš Novi, Milan Zarić, glasao je na Toplo.

10:05 - Predsjednik Izvršnog odbora Novske Liste i potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević, glasao je jutros na Toploj, u OŠ Dašo Pavičić.

09:55 - Na lokalnim izborima u Herceg Novom svoje biračko pravo iskoristio je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

08:10 - Na najvećem biračkom mjestu Meljine 38 otvaranje birališta proteklo je regularno. Prema riječima predsjednika biračkog mjesta Danila Radovića, prvi glasač je po proceduri potvrdio da je kutija za glasačke listiće prazna a zatim se pristupilo glasanju.

U 7 sati otvorena su birališta, a građani Herceg Novog će do 20 sati moći da glasaju za neku od šest lista. Novljani glasaju na 51 biračkom mjestu.

Na snazi je izborna tišina  do zatvaranja biračkih mjesta.

Prva na glasačkom listiću je Novska lista, čiji je nosilac Savo Marić.

Druga je koalicija Evropski tim za Herceg Novi, koju čine Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate, a nosilac liste je dr Predrag Dabović.

Treći na listi su Prava Crna Gora i Grupa građana Glas za naš Novi sa listom Pravi Novi-Sloboda je u našim rukama koju predvodi Milan Zarić.

Četvrta na listi je izborna lista Za budućnost Herceg Novog i Boke koju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija i Radnička partija, a predvodi je Ivan Otović.

Na petom mjestu je koalicija Ni lijevo ni desno, pravac Novi, koju čine Demokratska Crna Gora, Novi pobjeđuje, Demos i Partija penzionera, invalida i restitucije, a nosilac je aktuelni predsjednik Opštine Stevan Katić.

Na šestom mjestu koalicija Crno na bijelo može bokeški, koju čine Građanski pokret URA, Bokeški forum, Inicijativa Bokobran, CIVIS i nestranački pojedinci, a nosilac liste je Draško Rašković.

Novi lokalni parlament imaće 35 odbornika.

Na lokalnim izborima u Herceg Novom 2017. godine pravo glasa imalo je 24.927 građana. tada su najviše mandata osvojili su Demokratska Crna Gora devet i Demokratski front četiri, dok je DPS osvojio najviše mandata 12. Ove godine, birački spisak je zaključen krajem aprila. Prema podacima MUP-a, pravo glasa na ovim izborima imaju 83 birača više nego na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.