Vakcinisanim dozvoliti putovanja u zemlje EU
ilustracija

Preporuka Evropske komisije

Vakcinisanim dozvoliti putovanja u zemlje EU

Evropska komisija danas je izdala preporuku da se stranim državljanima koji su potpuno imunizovani i onima iz zemalja sa povoljnom epidemiološkom situacijom, dozvole putovanja u zemlje EU bez posebnih ograničenja.

Komisija predlaže da se dozvoli ulazak u EU iz "neesencijalnih" razloga ne samo za sve osobe koje potiču iz zemlje sa dobrom epidemiološkom situacijom, već i za sve ljude koji su primili poslednju preporučenu dozu vakcina koju je odobrila EU, navodi se u saopštenju EK.

"Ovo bi se moglo proširiti i na vakcine koje su završile proces priznavanja za hitne slučajeve od strane SZO", dodaje se u saopštenju.

Pored toga, Komisija predlaže da se podigne prag broja novih slučajeva koronavirusa koji je korišćen kao parametar za određivanje spiska zemalja iz kojih putovanja mogu da budu dozvoljena.

Dodaje se da bi taj spisak zemalja trebalo da bude proširen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.