Evropski tim za Herceg Novi: Samo promjene mogu unaprijediti turističku privredu i kulturne sadržaje grada
Foto: Evropski tim za Herceg Novi

Evropski tim za Herceg Novi: Samo promjene mogu unaprijediti turističku privredu i kulturne sadržaje grada

Evropski tim za Herceg Novi ima jasnu viziju razvoja turističkog sektora i kulturne politike, a u tim oblastima su neophodne suštinske promjene kako bi Novi postao moderan evropski grad.

Kandidatkinja za odbornicu Jelena Dabović  navela je da prethodna vlast malo uradila u poboljašnju turističkog i ugostiteljskog sektora.

Ona je podsjetila da je Demokratska partija socijalista zaslužna što je Herceg Novi dobio vrijedne turističke lokacije projekte poput Portonovi i nekoliko drugih hotela sa četiri ili pet zvjezdica, što je znatno uticalo na rast prihoda od turizma.

"Evropski tim u Herceg Novom ima plan kako bi uradio iskorak u tom sektoru. Identifikovaćemo i pokrenućemo sve do sada nerealizovane turističke potencijale Herceg Novog. Takođe, oživjećemo kulturu gdje joj je mjesto", poručila je Dabović.

Prema njenim riječima, budući razvoj turističke privrede biće zasnovan i na većem korišćenju i uvezivanju sa modernim IT rješenjima.

Kandidat za odbornika Nikola Vuković  najavio je da će aktuelna vlast raditi na unaprijeđenju infrastrukture, a kao konkretne projekte, između ostalog, je naveo zamjenu stare ulične rasvjete sa novom led rasvjetom i obnovu starih fasada u užem gradskom jezgru.

"Mislim da bi trebalo uraditi stepenice od Herceg Stjepana do Belavista pored Parohijskog doma do Južnog ulaza Kanli Kule. Takođe, neophodno je da funkcionalno povežemo Citadelu, Kanli Kulu i Španjolu", zaključio je Vuković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.