Evropski tim za Herceg Novi

Evropski tim za Herceg Novi

"Čestitamo 1. maj, imperativ da svaki sugrađanin bude zaposlen"

Na današnji praznik rada 1. maj našim sugrađanima još jednom poručujemo da ćemo razvijati Herceg Novi tako da građanin prije svega bude zaposlen, dobro plaćen, ali i zadovoljan i zaštićen na radu, saopšteno je iz Evropskog tima za Herceg Novi.

"Naš tim posjeduje kadrovski potencijal da vodi grad, u ispunjenju prevashodnog cilja - zapošljavanja svih 1.100 sada nezaposlenih građana, čime bismo pitanje nezaposlenosti u potpunosti neutralisali. Fokusiraćemo se na stimulisanje razvoja preduzetništva kao najboljeg mehanizma za kreiranje novih radnih mjesta, posebno u oblasti turizma, usluga, logistike i poljoprivrede", dodaje se u saopštenju.

Dodaju da podrškom usvajanja planova, prije svega žele da podstaknu zainteresovane investitore da što prije započnu investicije u hotelske sadržaje.

"Planirana industrijska biznis zona u Igalu omogućiće razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća i zaposlenje za najmanje 300 lica, koliko i servisnoj zoni u Bijeloj, koja će aktivnostima biti komplementarna uslugama koje za mega jahte nudi Porto Montenegro", ističe se u saopštenju.

Kroz smanjenje naknada, taksi i brojnim drugim olakšicama radiće na intenzivoj saradnji sa investitorima koji započinju svoje projekte na teritoriji grada.

"Na ovaj način ukupni poslovni ambijent će se u značajnoj mjeri unaprijediti i biti atraktivan za domaće i strane investitore, što predstavlja preduslov za dalje jačanje preduzetničke kulture i doprinos rješavanju nezaposlenosti mladih. Nova zapošljavanje biće mjera našeg odnosa prema lokalnoj ekonomiji, poboljšanju kvaliteta života građana i put koji vodi u promjene za bolji Novi", zaključuje se u saopštenju Evropskog tima za Herceg Novi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.