Srzentić: Uvrede i verbalni napadi na novinara ne smiju da budu ponašanje koje se toleriše
Tamara Srzentić

Srzentić: Uvrede i verbalni napadi na novinara ne smiju da budu ponašanje koje se toleriše

Novinar Nebojša Šofranac je sinoć pokazao profesionalnost i lojalnost profesiji u kojoj je decenijama izvještavao sa najvažnijih sportskih i drugih događaja, saopštila je ministarka ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić.

Sportski novinar Televizije Crne Gore Nebojše Šofranca, tokom dočeka viceprvaka svijeta u boksu Petra Liješevića sinoć na podgoričkom aerodromu našao se na meti  provakcija i uvreda okupljenih. 

"Uvrede i verbalni napadi na novinara ne smiju da budu ponašanje koje se toleriše i još jednom nas opominju da kao država moramo preduzeti dodatne mjere da zaštitimo integritet svakog pojedinca. Osuđujem i ovaj i svaki drugi napad na novinare i novinarke. Moj mandat ću posvetiti tome da svi novinari i novinarke u Crnoj Gori imaju jednak tretman i da se osjećaju slobodno i bezbjedno da obavljaju svoj posao, ali i podizanju svijesti građana i građanki da je napad na novinare i novinarke napad na slobodu govora i demokratiju", poručila je Srzentić.

Kroz Kontinuirani dijalog nastaviće, najavila je, razgovore sa predstavnicima medija u cilju unapređenja ambijenta za rad i djelovanje medija, medijskog tržišta, te unapređenja položaja i uslova za rad novinara i novinarki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.