U Kolašinu stabilnija epidemiološka situacija: Sjutra otvaranje škola i vrtića
Miloslav Bulatović, Foto: Mediabiro

U Kolašinu stabilnija epidemiološka situacija: Sjutra otvaranje škola i vrtića

Opština Kolašin je u protekloj sedmici imala stabilnu situaciju kada epidemiološka slika tog grada posrijedi. Ipak, 10 novih slučajeva zaraze na jučerašnji dan, kako smatra predsjednik Opštine Milosav Bulatović , podsjećaju na značaj kolektivne odgovornosti kada je u pitanju poštovanje propisanih mjera.

"Kazao bih da, ipak, u suštini smatram da naša sredina dobro poštuje mjere, i da su građani zaista odgovorni. Naravno, bitno je da svi koji dođu u ovu sredinu vode računa o poštovanju mjera, jer je to sigurno jedini način da se kontroliše epidemija“, naveo je Bulatović u izjavi za agenciju Mediabiro.

On je podsjetio i da je u toj opštini nedavno počela imunizacija prioritetnog stanovništva, što je, kako smatra, razlog za optimizam. 

"Vjerujemo da će zbog toga vrlo brzo doći do nekih boljih okolnosti u našoj sredini. Još jednom bih skrenuo svima pažnju na oprez, i kazao bih da je ova, dosta stabilna situacija, ipak rezultat dobrog poštovanja mjera. Takođe bih naglasio da sve službe u našem gradu zaista posvećeno i odgovorno rade svoj posao“, poručio je predsjednik Opštine. 

Kao pozitivnu, on je izdvojio i činjenicu da sjutra, u Kolašinu, sve javne i privatne obrazovno-vaspitne ustanove počinju sa redovnim radom.

"Zaista smatramo da je i za učenike bolje da pohađaju nastavu“, naveo je Bulatović.

Dio anketiranih građanki i građana saglasan je sa ovim stavom. 

"Naravno da treba otvoriti obrazovne institucije, ako se zdravstvena situacija na neki način poboljšala. Mislim da, ipak, ta interaktivna nastava nije zamjena za onlajn nastavu koja se trenutno odvija u školama“, kazao je mještanin ove opštine.

"To je dobro za nas kao učenike, ali nije dobro zbog korone. Ipak, pogotovo za učenike srednjih škola to će biti dobro jer ćemo moći više toga da naučimo i da uradimo“, kazala je jedna mlada Kolašinka.

Njena sugrađanka, ipak, ima drugačiji stav.

"Mislim da još uvijek ne treba otvarati škole zbog epidemiološke situacije“, kratko je kazala.

Ima i onih koji ukazuju na druge probleme kada je u pitanju obrazovni sistem u toj opštini.

"Obrazovanje je uvijek dobro, ali nema toliko djece za toliku školu koja je otvorena. Sve je manje prvaka“, riječi su anketiranog građana Kolašina. 

Pozdravivši otvaranje vaspitno-obrazonih ustanova, jedan roditelj je ukazao i na činjenicu da virus nije bio jedini uzrok zatvaranja škola. 

"Razlog je i nedostatak grijanja. Mislim da bi trebalo voditi više računa o tome jer je Kolašin ipak sjeverni grad. Nadam se da ubuduće nećemo imati ovakvih situacija, jer ako su samo vremenski uslovi doprinijeli zatvaranju, to je onda malo i tragično“, poručio je on. 

Podsjetimo, iz resornog Ministarstva, otvaranje škola i vrtića najavljeno je i u Gusinju, Plavu, Petnjici, Rožajama, Žabljaku, Andrijevici, Danilovgradu, Budvi, Tivtu i Tuzima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.