Lakićević: U Kolašinu ne postoje uslovi za održavanje popisa
Petar Lakićević, Foto: DPS

Lakićević: U Kolašinu ne postoje uslovi za održavanje popisa

U ovom trenutku u Kolašinu ne postoje elementarni uslovi za održavanje popisa. Osim što je na nivou Crne Gore legitimitet popisa odavno doveden u pitanje, popisna komisija u Kolašinu će svojim postupanjem i insistiranjem na sprovođenje popisa po svaku cijenu dovesti u pitanje i sam legalitet čitavog procesa, kazao je danas Petar Lakićević, predsjednik Savjeta mladih DPS Kolašin.

“I pored brojnih upozorenja da ne postoje uslovi za održavanje planiranog prikupljanja statističkih podataka, zbog nedostatka neophodnog broja popisivača, predsjednik opštine, koji je uzgred i predsjednik popisne komisije, nastavlja sa pripremama za sprovođenje ove aktivnosti“, naveo je Lakićević.

Dodaje da od predviđenih 90 popisivača, koliko je neophodno da se popis u Kolašinu sprovede nesmetano, za rad u tom procesu prijavilo se 50 popisivača, da bi nedugo zatim, od prijave odustalo njih 15, što je u krajnjem rezultiralo da popis na teritoriji kolašinske opštine sprovode samo 35 popisivača.

“Jedva trećina od potrebnog broja“.

Kada na ovu činjenicu kako naglašava dodaju skandalozno ponašanje nekih popisnih instruktora, koji su otvoreno savjetovali određene popisivače da odustanu od procesa popisivanja stanovništva, jer isti po sudu navedenih ne razumiju, postavlja se pitanje ko će uopšte sprovoditi popis u Kolašinu!? 

“Ovakvim ophođenjem prema svojim građanima, lokalna vlast šalje nedvosmislenu poruku da je politički interes ispred interesa građana te da inisistiranje na popisu predstavlja skretanje pažnje sa nezakonitih radnji i postupanja lokalne uprave koji su vidljivi na svakom koraku.  Ukoliko se, ipak, pored brojnih upozorenja nastavi ovaj sramni i nelegitimni, a sada već i nelegalni proces, pozivam građane Kolašina da se odupru istom i da ne daju svoj doprinos još jednom od činova unižavanja njihovog dostojanstva“zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.