Procesuiraće se oni koji su kidali snimke incidenta u BP i dali ih u javnost
Sa komisije, foto: Mediabiro

Na snimku napada na novinara Seada Sadikovića izrezano ključnih 10 sekundi

Procesuiraće se oni koji su kidali snimke incidenta u BP i dali ih u javnost

Komisija za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija sastala se kako bi razgovarali o sve učestalijim napadima na pripadnike „sedme sile”. Toj sjednici prisustvovao je i Sead Sadiković, sa kojim su razgovarali o onome što se desilo.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Zoran Miljanić rekao je da je novinar Sead Sadiković, u ovom trenutku, žrtva.

„Mogu vam reći da snimci koji su s objavljivali definitivno nijesu autentični. Radi se o snimcima sa jedne banke i nedvosmisleno je utvrđeno da je isječeno desetak sekundi, ključnih sekundi koji su srž napada na Seada Sadikovića”, kazao je Miljanić,prenosi Mediabiro.

PodgoricasjednicaKomisijezapraenjenapadananovinare13

On je rekao da će policija učiniti sve kako bi procesuirala sve počinioci ovog krivičnog djela.

„Isto tako, da se procesuiraju oni koji su kidali snimke, davali ih u javnost i uznemiravali i dezinformisali crnogorski javnost. Neka dobro razmisle šta su radili, u čijem interesu i po čijem nalogu”, poručio je Miljanić.

Dodao je i da čitavi ambijent pravi politika.

„Oni koji ih šalju, koji ih usmjeravaju, od kojih primaju instrukcije, koji im plaćaju gorivo, koji im kupuju rekvizite. Oni su problem”, kazao je Miljanić .

Istakao je da nema sumnje da će policija i tužilaštvo ovaj slučaj dovesti do kraja, kao i da će crnogorska javnost biti upoznata sa svim elementima koji su ključni za ovu istragu. Kao i da Komisija radi na rasvjetljavanju napada na novinare.

„Komisija se bavi kako ovim, tako i prethodnim napadima. Nijedan neće biti zaboravljen, ni slučaj ubistva Duška Jovanovića. Već su u obradi i Komisija je uključena u neka nova saznanja vezana za kako taj tako i druge slučajeve”, poručio je Zoran Miljanić.

Predsjednik Komisije Mihailo Jovović kazao je da je gotovo postalo uobičajeno da se novinari u Crnoj Gori napadaju, a još uobičajenije da se ti napadi ne rješavaju. Naglasio je da takve stvari ne bi trebale da se dešavaju u demokratskim država.

„Ja mislim da će Komisija osuditi ovaj napad i da će učiniti sve što je u njenoj moći da se napad na Sadikovića u potpunosti istraži. Komisija će da razmotri sve što dobije od državnih organa”, poručio je Jovović.

Dodao je da je nedopustivo „da kolege novinari, pa čak i neki advokati, govore da Sadiković nije napadnut zato što je novinar, već zato što je prelazio ulicu”.

„To se ponavlja ko zna koji put da se od žrtve napravi krivac i napadač.Pokušavaju od Seja da naprave napadača i krivca za ono što se desilo. Po mom mišljenju i na osnovu onoga što smo prikupili, Sejo Sadiković se branio. Prvo se branio od psovki, a onda je najgrublje napadnut zato što je navodno uzeo zastavu”, kazao je Jovović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.