Janjušević: Interesni Crnogorci ogrnuli zastavu za koju su govorili da je kokoška i postali branioci crnogorske nezavisnosti
Zdravko Janjušević

Janjušević: Interesni Crnogorci ogrnuli zastavu za koju su govorili da je kokoška i postali branioci crnogorske nezavisnosti

Nevladina organizacija "Bjelopoljski demokratski centar" (BDC) najoštrije je osudila napad na novinara Seada Sadikovića.

"Napad na Sadikovića je udarac na temelje slobodnog i nezavisnog novinarstva", ocijenio je Zdravko Janjušević, izvršni direktor NVO BDC.

Janjušević smatra da taj čin predstavlja potkopavanje multietničkih i multikonfesionalnih vrijednosti koje je gajilo Bijelo Polje.

"Neki novokomponovani "interesni" Crnogorci napadaju izvorne Crnogorce koji su još od ranih devedesetih protežirali ideju nezavisnosti Crne Gore, dok su ovi iza šinjela velikosrpske ideologije grabili pozicije i podržavali one koji su sijali sjeme zla po Jugoslaviji. Danas kada smo na pragu EU isti ti iz devedesetih ogrnuše crnogorsku zastavu za koju su govorili da je kokoška i postaše branioci crnogorske nezavisnosti od "izmišljenog" neprijatelja. Oni su branitelji svojih privilegija, pozicija, interesa... ", ocijenio je Janjupević.

Dodaje da je to zasigurno atak na svakog slobodomislećeg čovjeka "koji se želi uplašiti od eventualne promjene vlasti".

"Ne razumijem ljude da ne shvataju da su promjene normalni procesi. Jaka je i vječna Crna Gora da bi je pojedinci slomili, onoliko koliko je jak i Sead da bi ga držač zastave iz prljave ruke uplašio i to one zastave nezavisne Crne Gore za koju se on istinski borio kao i većina građana tadašnje Crne Gore. Svjedoci smo da su u našem društvu znatno podignute tenzije ali napad na novinara Sadikovića je nešto što prelazi sve granice, zato na političkim liderima svih opcija leži odgovornost da se u trenutku aktuelne epidemiološke krize izbjegnu politička okupljanja",zaključuje Janjušević.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.