Novčano kažnjen zbog ugrožavanja sigurnosti Jadranke Barjaktarović: Prihvatila sam izvinjenje, nasilje i mržnja ne smiju nikad biti izbor
Jadranka Barjaktarović

Novčano kažnjen zbog ugrožavanja sigurnosti Jadranke Barjaktarović: Prihvatila sam izvinjenje, nasilje i mržnja ne smiju nikad biti izbor

Pjevačica Jadranka Barjaktarović obavijestila je javnost da je na Sudu za prekršaje u Podgorici proglašen krivim i kažnjen ukupnom novčanom kaznom od 550 eura građanin F.J. (22) iz Danilovgrada zbog drskog ponašanja i ugrožavanja njene sigurnosti.

Poznata crnogorska pjevačica Jadranka Barjaktarović podnijela je policiju prijavu protiv, kako je navela, određenih korisnika društvenih mreža zbog uznemiravanja, što je za posljedicu imalo osjećaj zabrinutosti i straha.

Barjaktarović je saopštila da su protiv njega ovlašćeni službenici Centra bezbjednosti (CB) Podgorica podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 7. i člana 8. Zakona o javnom redu i miru. 

"Motiv za neprimjerene i protivzakonite aktivnosti F.J. iz Danilovgrada bilo je emitovanje spota moje pjesme “Da je vječna Crna Gora”.

Obaviještena sam da se dežurni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Vukas Radonjić prethodno izjasnio da u radnjama građanina nema elementara krivičnog djela koji se gone po službenoj dužnosti. 

Odluku Suda za prekršaje posebno pozdravljam zato jer sam strahovala da ću ostati nazaštićena i pored činjenice da su mi upućene prijetnje koje sam ozbiljno shvatila i koje su me uznemirile. Radi se i o osobi koja je svojim objavama  neprimjereno govorila o osobama koje nijesu pravoslavne  vjere", istakla je pjevačica u saopštenju.

Posebno se zahvalila načelniku CB Milovanu Pavićeviću i starješini Darku Milonjiću koji su kako ističe, pokazali visoku profesionalnost.

"Zahvaljujem se i na solidarnosti aktivistkinjama “Crnogorskog ženskog lobija” sa kojima zajedno poručujem čitavoj javnosti da se nasilje nad ženama mora zaustaviti i sankcionisati. Naročito se zahvaljujem zajednici obožavatelja i poštovalaca koji su brzo reagovali na nasilje i govor mržnje i pomogli policiji da identifikuje vlasnika prikrivenog profila. Ovaj slučaj šalje jasnu poruku da javnost i policija neće dozvoliti da se putem prikrivenih ili lažnih profila na društvenim mrežama prijeti ženama na javnoj sceni, širi nacionalizam i netrpeljivost i podstiče nasilje", kazala je pjevačica.

Ona dodaje da je građanin F.J. iz Danilovgrada svjestan neprimjerenosti svog postupka, te navodi da joj se to čini važnim.

"Povjerovala sam da je njegovo kajanje iskreno i zato sam prihvatila izvinjenje. Nasilje i mržnja ne smiju nikada biti izbor, posebno je to pogubno za mlade. Smatram važnim da svi jedni drugima pružimo novu šansu, važno je da oprostimo i da se bolje razumijemo. Muzika je umjetnost koja u nama budi najljepše emocije i osjećanja. Pjesma "Crna Gora je moj dom" je projekat koji ujedinjenje i podjednako pripada svima koji Crnu Goru vole i doživljavaju svojom domovimom. Uvjek ću i svojim primjerom odlučno stati u odbranu ženskog dostojanstva. Poručujem  svima da sam ponosna Crnogorka koja drži do principa etičkog ponašanja i te vrijednosti i opredjeljenje ću uvijek zastupati i braniti", poriča je Barjaktarović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.