Slučaj trudnica: Pokrenuti postupci protiv četiri zaposlena, dva privremeno udaljena s posla
Ilustracija

Slučaj trudnica: Pokrenuti postupci protiv četiri zaposlena, dva privremeno udaljena s posla

Dom zdravlja (DZ) Podgorica pokrenuo je postupak utvrđivanja odgovornosti protiv četiri zaposlena, nakon što su se u toj zdravstvenoj ustanovi desili propusti u medicinskom tretmanu tri trudnice.

Kako je saopšteno iz DZ-a, postupak je pokrenut na zahtjev vršioca dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Danila Jokića.

Navodi se da je postupak utvrđivanja odgovornosti pokrenut protiv odgovornog referenta za obezbjeđenje ljekova i sanitetskog materijala, strukovnog medicinsko-laboratorijskog tehnologa, laboratorijskog tehničara koji je pripremao pacijentkinje za OGTT analizu i glavnog laboratorijskog tehničara.

Iz DZ su rekli da je u petak došlo do propusta prilikom pripremanja pacijentkinja za analizu OGTT.

“Evidentiranjem je utvrđeno da je do određenih propusta došlo od momenta isporuke aktikla – monohidrantne glukoze u magacin ljekova i sanitetskog materijala te ustanove”, kazali su iz DZ-a,prenosi agencija Mina.

Navodi se da su dva zaposlena zbog postojanja okolnosti da su učinila težu povredu radne obaveze danas privremeno udaljena sa rada, do okončanja postupka za utvrdivanje odgovornosti.

U okviru postupka utvrđivanja odgovornosti će, kako su rekli, biti sprovedena sva zakonska procedura na utvrđivanju relevantnih činjenica i okolnosti, kao i izrečene odgovarajuće mjere za povredu radnih obaveza.

„Po sprovedenom postupku i utrvrđivanju odgovornosti za povredu radne obaveze, zaposlenima će biti izrečene najstrože mjere propisane za tu vrstu povrede radne obaveze, u vidu višemjesečnih novčanih kazni i do mjere prestanka radnog odnosa“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.