KOR: U Crnoj Gori ubijaju srne, sove, orlove, u gradovima se truju psi i mačke - zaustaviti ovakve zločinačke pirove
Mladučne medvjeda juče u Beranama, foto: Ademo Softić

Hitno zabraniti lov i najstrožije osuditi ubice životinja

KOR: U Crnoj Gori ubijaju srne, sove, orlove, u gradovima se truju psi i mačke - zaustaviti ovakve zločinačke pirove

Koalicija za održivi razvoj pozvala je nadležne tužilačke organe da traže najveću moguću kaznu za ubicu mečke u Beranama, a nadležni sud da osudi počinioce ovog gnusnog djela.

"Situacija sa svirepim ubistvima životinja u Crnoj Gori se poslednjih godina otela kontroli u ruralnim krajevima naše države ubijaju se srne, sove, orlovi, divlje svinje, a u gradovima se na najpodliji način truju psi i mačke. Ovakvi zločinački pirovi moraju biti zaustavljeni, a nadležne službe hitno trebaju učiniti sve da oštrim kaznama opomenu svakog da se dobro zapita prije nego što sledeći put potegnu obarač, da li su spremni da oduzimajući jedan nevini život i sami sebe osude na zatvor.", poručuju iz KORa.

Moratorijum na lov je, ističu iz ove organizacije, hitna obaveza ukoliko mislimo da zaštitimo faunu Crne Gore, te stoga pozivaju Ministarstvo poljoprivrede da preduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se spasili životi desetina životinja kako ne bi izgubile glavu u ekološkoj državi.

602fb63aafd84924943d08330a0a0a67IMG20210218210028738x556preview

Ubijena mečka

Mahatma Gandi je još davno rekao da se „veličina i moralni napredak naroda može mjeriti po tome kako postupa sa životinjama“, a izgleda da mi, navode iz KORa, "živimo surovu realnost moralnog i etičkog posrnuća kaljajući časnu crnogorsku zemlju krvlju nedužnih životinja, koje zločinci ubijaju u njihovom domu, prirodi"!

Beranska policija je uhapsila dva lica za koja se sumnja da su juče usmrtili medvjeda.

Uhapšeni su Milosav Čukić (30) i Dragutin Golubović (36) za koja se sumnja da su juče usmrtili medvjeda. Oni su privedeni postupajućem tužiocu uz krivičnu prijavu nakon čega im je određeno zadržavanje do 72 sata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.